KAYSO nisan ayı meclis toplantısına, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci ve KAYSO üyeleri katıldı. Meclis toplantısında konuşan Başkan Büyüksimitci, "Enflasyonu çözmek için hükümetin çalıştığına inanıyorum. Rekabet gücümüzü etkileyen konuların başında ham madde problemi var. Bütün dünyada problem. Elektronik parçalarla ilgili halen bir takım ciddi sıkıntılar var.

Biz biliyoruz ki pahalılık hükümetin keyfi yaptığı bir pahalılık değil. Dünya fiyatlarıyla alakalı. Enerjiyi yoğun kullanan sektörlerimiz var. Ciddi maliyetleri var. Şuanda dünya fiyatlarıyla doğalgaz ve elektrik kullanmıyoruz. Çok ciddi aşağıda sübvansiyonu kullanıyoruz. Özellikle hane halkı burada daha uygun fiyata kullanıyor" diye konuştu.

Ekonomi konusuna değinen Büyüksimitci, "Doğru hareketler bu ülkede sanayinin gelişmesine büyük katkı veriyor. Bugünden doğru politikaları eğer ortaya koyabilirsek ülkenin tarımsal politikalarında ve hayvancılığında inşallah çok iyi noktalara geliriz. Şuanda bakarsanız asıl dert döviz falan değil. Ana derdimiz enflasyon. Enflasyon aslına bakarsanız hem hane halkını çok ciddi etkileyen hem de bizim fiyat oluşumlarımızı ciddi şekilde sıkıntıya sokan bir durum" ifadelerini kullandı. (DHA)

Editör: Haber Merkezi