Giyimcilik yapan Şahset Dağdelen, işlerinin iyiye gittiğini ve vatandaşların Çarşı’dan alışveriş yaptığını belirtirken; konuşmasına hükümetten memnun olduğunu ve “en iyi hükümetin bu hükümet olduğunu” da ekledi.

Konfeksiyonculuk yapan Mustafa Kılıçlı ise işlerinin durgun olduğunu belirterek, “Siftahsız dükkan kapatıyoruz” dedi. Tespihçilik ve gümüşçülük yapan Emirhan Molu ise “İşler kötü. Siftahsız eve gittiğimiz günler oluyor. Müşteriler 50 TL’lik mala ‘30 TL vereyim’ diyor, bizimle dalga geçiyor. Kapalı Çarşı bitti, esnaflık bitti, kapatıp gidecek raddeye geldik. Devlet görevlilerinin buralarla ilgilenmesi lazım, hiçbir güvenlik yok.” diye konuştu.

Bir başka giyimci Hikmet Atalay ise pandemiden dolayı piyasada sakinlik olduğunu öne sürerek, “İnşallah pandemiden sonra bomba gibi olacağız” temennisinde bulundu. Atalay, “Kapalı Çarşı’mız on numara beş yıldızdır. İnsanlar marka mağazalarında buradaki gibi kıyafetleri bulamadığını söylüyor ve gelen bir daha geliyor” dedi. Atalay, aynı zamanda Kapalı Çarşı’nın iyi tanıtılmadığı yönünde görüş bildirerek, “Kapalı Çarşı’yı belirtebilecek bir ilan, reklam vs. yok. Mağazaların belirli yaptığı günlerde indirime nazaran bizde her gün indirim var, ama elimizden tutan yok. Devlet görevlilerimiz başımızın tacı ama bizi de görsünler” diye konuştu.

Müzik market işleten Cemal Molu ise, “İşler pandemi öncesine nazaran düşük. Her esnaf gibi zorluk çekiyoruz. İşlerin iyi olmasını ümit ediyoruz. 17 günlük ‘tam kapanmayı ülkece zor geçirdik. Küçük esnaf olarak fedakarlık yaptık” diye konuştu.(BGC)

Editör: Haber Merkezi