BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Ticaret Odası'nda (KTO)düzenlenen toplantıda, meslek komiteleriyle inşaat sektörünü değerlendirdi.


KTO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, beraberindeki heyetle birlikte katıldı. Meslek komitesi üyeleriyle yaptığı toplantıda, inşaat sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "İnşaat sektörü Kayseri için daha da önemli. Çünkü Kayseri, Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyor. Dolayısıyla konut talebi daha fazla. Bu nedenle, inşaat sektörünün önünü açmak için bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da çalışacağız" dedi.


Hızlı tren, lojistik köy, havaalanına yeni terminal binası yapılması ve bölünmüş yollar gibi projelerle ilgili bilgiler veren Çelik, kentsel dönüşümle ilgili olarak da şunları söyledi: "Sahabiye, Ahi Evran, Argıncık-Alsancak, Yunus Emre, Ambar gibi bölgelerde kentsel dönüşüm yapılacak. Burada belediyeler arsaları alıp inşaat firmalarına verecek ve vatandaşla firmalar arasında katalizör görevi üstlenecek. Kentsel dönüşümü yapacağız. Ancak şehrin potansiyeli belli. Bir anda tümünü yaparak piyasayı sekteye uğratmak istemiyoruz. Peyderpey yapacağız."


Editör: Haber Merkezi