MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, çiftçiye bir dokunduklarını ve bin ah işittiklerini belirterek, “Çiftçinin geliri giderini korumuyor" dedi.
MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, çiftçiye bir dokunduklarını ve bin ah işittiklerini belirterek, “Çiftçinin geliri giderini korumuyor. Bunu gördük. Çiftçi gelecek yıllar için arazilerini ekmeyi düşünmüyor. Eğer çiftçiye destek verilmezse bu ülke tarımı adına büyük sorun teşkil edecek.” dedi.
MHP Milletvekili Süleyman Korkmaz, ilçe ve köy gezilerinde çiftçinin sorunlarını yakından dinlemek için hasat yapılan harman ve tarlalara bizzat gitti. Burada çiftçilerle sohbet eden Korkmaz, sorunlarını birinci ağızdan dinledi. Dinledikleri karşısında ülke tarımı adına göstergelerin çok kötü olduğunu aktaran Korkmaz, şu bilgileri verdi; “Tomarza, Talas ve farklı ilçelerimizde ve köylerimizde ziyaretler yapıyoruz. Bu ziyaretlerimizi belli bir siyasi partinin vekilleri gibi kahvehanelere değil, tarlalara, harman yerlerine giderek buradaki çiftçimizin sorunlarını dinliyoruz. Çiftçimize bir dokunduk, bin ah işittik. Bu bizi çok üzdü.”
"TBMM'YE TAŞIYACAĞIZ"
Milletvekili Süleyman Korkmaz, çiftçinin pahalı olan mazot, gübre ve tohum fiyatlarına isyan ettiğini dile getirerek, “Çiftçimiz tonu bin liradan satın aldığı buğdayını geri 600 liraya satamıyor. Mazot fiyatlarının yüksekliği toprağı işleme ve ekmede olumsuz etkileyen en büyük gider kalemini oluşturduğunu söylediler. Gübre fiyatlarının ise her geçen gün daha da arttığını söyleyerek, para yetiştiremedikleri yönünde bize serzenişleri oldu. Çiftçimiz, elindeki araziyi ekmek, hasadını yapmak için harcadığı para ile elde ettiği gelirin arasındaki farkın sıkıntı oluşturduğu ve çiftçilik yapmayı düşünmedikleri yönünde söylemlerine şahit olduk. Yani çiftçimiz girdi maliyetlerin yüksekliği yüzünden elde ettiği gelirden daha fazla gider sağlıyor. Hayvancılıkta da böyle olduğu için besicilik yapmadıkları öğrendik. Bu gelişme devlet tarafından tedbir alınmazsa ülkemizin gelecek yıldaki tarım alanındaki üretimini olumsuz etkileyecek. Biz çiftçimizden, yerinde dinlediğimiz sorunlarını en kısa zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıyacağız” diye konuştu.
Korkmaz, çiftçinin gelecek yıllar için ekili arazi miktarını girdi maliyetlerinden dolayı düşüreceğini dile getirerek, “Uygulanan tarım politikası ve çiftçimize verilmeyen destek tarım ve hayvancılıkta geldiğimiz noktayı gösteriyor. Tarım ve hayvancılıkta vahim bir tablo ile karşı karşıyayız. Çiftçimizin bu yıl için tek tesellisi yağışların fazla olmasına bağlı olarak hasat edilen ürün miktarının biraz daha fazla olması olduğunu gördük.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi