Disk Kayseri Bölge Temsilcisi Cumali Sağlam 2019 yılı içerisinde geçerli olacak asgari ücretle ilgili tespitleri,beklenti ve talepleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. DİSK temsilcisi, ''Asgari ücrette yaşanan kayıpların giderilmesi ve işcilerin krize karşı koruna bilmesi için,asgari ücret net 2800 tl olmalıdır'' dedi.

Disk Kayseri Bölge Temsilcisi Cumali Sağlam,’’Asgari ücret ülkemizde çalışanların tamamını ilgilendiren bir konudur.Asgari ücrette yaşanan kayıpların giderilmesi ve işcilerin krize karşı koruna bilmesi için,asgari ücret net 2800 tl olmalıdır. Asgari ücret tespiti 16 milyondan fazla işçinin ve onların ailelerinin yaşam koşullarını ilgilendiren çalışma hayatının en temel konularından biridir. Asgari ücret on milyonların derdidir.On milyona yakın işçi ya asgari ücretin altında ya da asgari ücrete çok yakın bir ücretle çalışmaktadır. Öte yandan asgari ücret seviyesindeki artış, genel ücret artışlarını da etkilemektedir. İşsizlik ödeneklerinden, emekli aylıklarına kadar pek çok ödeme asgari ücret düzeyinden etkilenmektedir’’dedi.

Disk temsilcisi Sağlam,’’Asgari ücret pazarlığı sıradan bir pazarlık değildir. Ülkemizin en büyük, en kapsamlı mücadele sürecidir. DİSK asgari ücret pazarlığını çok önemli bir paylaşım mücadelesi olarak görmektedir. Asgari ücret etrafındaki mücadele toplumsal, hukuksal ve bilimsel boyutları olan çok yönlü bir süreçtir.Asgari ücrete dair veriler, ülkemizdeki çalışma ve yaşam koşullarının dünyanın ne kadar gerisinde olduğunu göstermektedir. Türkiye, evrensel kabul görmüş temel sosyal haklardan birisi olan asgari ücrete dair dünyadaki standart ve uygulamalardan çok uzaktadır’’ şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi