Üçüncü kuşak tekstilcilik yapan ve asıl mesleği hukukçuluk olan Büyükşekerci’nin işletmesi, diğer çoğu sektörde olduğu gibi bu pazartesi “kapanma”nın sona ermesiyle işbaşı yaptı. Büyükşekerci, “kapanma” öncesi ve sonrası hakkında şunları söyledi: “17 Mayıs Pazartesi’den beri işlerimizde hızlanma var. Bu olağan bir şeydi. Çünkü evlenecek çiftler ciddi aksaklıklar ve problemler yaşadı, ortada bir muğlaklık vardı.

Sektör olarak çok basit bir çözüm önerimiz vardı. Bu da ilgili tarihe düğünler için açılma belirtip, ardından insanların yavaş yavaş alışverişlerini yapması ve bu şekilde ticarette sirkülasyonun sağlanması yönündeydi. Bugünkü durum olağan, fakat 1 Haziran’dan sonra işlerimizin daha da sıklaşacağını düşünüyoruz.”dedi.

Büyükşekerci, Haziran başındaki açılma konusunda belirsizlikten dolayı endişeli olduklarını belirterek, “Dün akşam bir müşterim aramıştı, ‘Haziran’da da kapanma ihtimali varmış’ dedi. Bu muğlaklık ortadan kaldırılmalı. Çünkü plan yapan insanlar ani bir değişiklik sonrası madden ve manen zarara uğruyor. Bu olay hayatta bir kere yaşanacak bir şey. Umarız bu açılma beklenen tarihte, yani 1 Haziran'da gerçekleşir” diyerek görüşlerini aktardı.

Bazı ürünlerinin yurtiçinde üretimi olmadığından döviz endeksli olduğunun altını çizen Büyükşekerci, “Yerli ürünleri kullanmaya önem gösteriyoruz ama bazı ürünlerin üretimi olmadığı için yurtdışından tedarik etmek zorunda kalıyoruz. Ve bu fiyat artışını da mecburen yansıtmak zorunda kalıyoruz. Hemen her sektörde gerek döviz, gerekse de pandemi enflasyon yarattı. Ancak, yakın dönemdeki dövizin fırladığı zamandan önceki ürünlerde herhangi bir fiyat artışı yapmadık” diye konuştu. Maske-mesafe-temizlik kurallarına göre çalıştıklarını belirten Büyükşekerci, pandemi şartlarından ağır bir darbe aldıklarını belirterek, “Biz düğün sektörü olarak ciddi manada ezildik. Destek her sektör için eşit seviyede tutulmamalıydı. Düğün sektöründeki bir işletmenin ihtiyacıyla küçük bir marketin ihtiyacı aynı değil. Bir düğün salonuna 750 TL kira desteği vermek çok komik. İnsanlar 15-20 bin TL kira ediyorlar. Verilen destek bu işletmelerin elektrik faturalarının bile altında kalıyor. Her sektörün maddi ihtiyacına göre destek paketleri olmasını isterdik” diye konuşarak, sözlerini tamamladı.(BGC)

Editör: Haber Merkezi