Türkiye Kasaplar ve Besiciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Adnan Aydın, kesimlik hayvan bulmakta güçlük çektiklerini, son 4 ayda et fiyatlarının yüzde 30 oranında arttığına dikkat çekti.

Et fiyatlarında bu aylarda görülmemesi gereken artışın, kasap esnafını müşteri karşısında zor duruma düşürdüğünü ve çözümün bir an önce kesimlik hayvan ithal edilmesinde olduğunu bildiren Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Adnan Aydın '' Kurban bayramı sonrası vatandaş ete doyduğundan ve derin dondurucularında , buzdolaplarında et sakladıklarından, et fiyatları genelde düşüş gösterir. Et satışları azalır. Ancak, son 4 ayda et fiyatları yüzde 30 oranında yükselerek bizi şaşırttı. 4 ay önce kilosu parakendede 23 liradan satılan koyun eti 28-30 TL'den 22 liradan satılan dana eti ise 30 TL'den işlem görüyor. Ete nereideyse her hafta zam geliyor. Fiyatlardaki değişiklyik yüzünden ,müşteriye karşı mahçup oluyoruz.''dedi.

Adnan Aydın, devletin elindeki büyük ve küçük baş hayvan envanterinde 14 milyon koyun, 33 milyon büyükbaş hayvan gözüktüğünü, bu rakamın dogru olmadığına dikkati çekerek'' Kurban bayramında kesilen hayvanların kulaklarındaki küpelerdeki numaralar, istatistiklerden düşülmediğinden, ülkemizde kesimlik hayvan sıkıntısı yok gibi görünüyor. Ama, bu rakamlar malesef yanıltıcı. Vergiler düşülüp, kesimlik ithal hayvan getirilmizse , et fiyatlarındaki artış giderek artar''diye sözlerini tamamladı.


Editör: Haber Merkezi