Her fırsatta vatandaşın sorunlarını dile getiren bu sorunlara da çözüm önerileri sunarak katkıda bulunan İyi Parti'li Kazım Yücel, bu kez et ve süt ürecilerinin sorunlarını dile getirdi. Yücel, artan maliyetler nedeniyle et ve süt  üreticilerinin iflasın eşiğinde olduğunu belirtti.

AKP İKTİDARI ÇİFTÇİLERİMİZİ VE BESİCİLERİMİZİ BİTİRMEK İSTİYOR

Yücel, "Tarım ve hayvancılık sektörü hükümetin attığı yanlış adımlarının kurbanı oluyor. Et ve süt üreticimiz artan maliyetler nedeniyle zor günler geçiriyor. Tarım ve hayvancılık ülkesi olmamız gerekirken AKP iktidarı, attığı adımlarla çiftçilerimize ve besicilerimize adeta bu işi bırakın diyor. Bakın bunu size örneklerle anlatayım. Son 1 yılda çoğu ithal olmak üzere yem hammaddelerine ortalama %77'ye yakın oranda zam yapıldı. Yine süt yemine %63 oranında zam yapıldı. Yine besi yemine % 60 oranında zam yapıldı. Kuru yemde ise bu zam oranı yüzde 46. Son bir yılda dolardaki artış da yüzde 48. Bu kadar artışa rağmen çiğ fiyatlarındaki artış oranı ise sıfır. Bu bize net fotoğrafı sunuyor" dedi.

NE SÜT ÜRETİCİSİ NE DE ET ÜRETİCİSİ BULACAKSINIZ

Yücel, "Allah aşkına sıfır zamla süt üreticilerimiz ne yapacak? Allah aşkına bu artan maliyetler karşısında besicimiz ne yapacak? Yukarıda bahsettiğimiz artış oranlarındaki denklem neden kurulup da süt üreticilerimizin mağduriyeti giderilmiyor. Gerçi bunlarda kuracak kapasite olsa süt üreticisi bu durumda olmaz! Bu maliyetlerle ne süt üretecimiz ne de et üretecimiz ayakta kalabilir. AKP çiftçiyi ve besiciyi ölüme terketti. AKP'nin unuttuğu çiftçiyi ve besiciyi bizler asla unutmayız. Çiftçimiz ve besicimiz olmazsa hayat durur. Bunun en net örneğini pandemi sürecinde gördük. Buradan AKP iktidarına sesleniyorum. Tarım ve hayvancılıkta bu yanlış politikadan dönmezseniz yakında başta Kayseri olmak üzere ne süt üreticisi ne de et üreticisi bulacaksınız" şeklinde konuştu.

MİLLETİMİZ BİZİ ÇAĞIRIYOR

Yücel, "AKP'nin yanlış politikaları nedeniyle milletimiz ülkemiz ekonomik olarak yok olmak üzere. Milletimiz bizi çağırıyor. İyi Parti iktidarında başta çiftçilerimiz ve besicilerimiz olmak üzere hiçbir vatandaşımızı yok olmakla karşı karşıya bırakmayacağız. AKP'nin yanlış politikaları nedeniyle iflasın eşiğindeki et ve süt üreticilerimize  yeniden hak ettikleri değeri vereceğiz. Biz İYİLER, et ve süt üreticilerini ayağa kaldıracağız" dedi.

Editör: Haber Merkezi