Döviz piyasasındaki hareketlilik ve maliyetlerin yükselmesi gıda sektörünü etkilemeye devam ediyor. 200 gram somun ekmek, dün yapılan 25 kuruşluk zamla birlikte 1,75 liradan 2 liraya yükseldi. Zam kararı tüketicileri de fırıncı esnafını da memnun etmedi. 25 kuruşluk zammın yetersiz olduğunu savunan fırıncı Hamit Maraşlı, “Dövizdeki artış bize yansıtılmadı. Bize göre zamlar yeterli değil. Çünkü, girdilerimiz çok pahalı. Ama bize verilen zam 25 kuruş. Türkiye’de 80 ilde ekmek 2 lira 50 kuruş. Bizde ise 1 lira 75 kuruştan 2 liraya yükseltildi. Kendi oda başkanımız ne yaptı ben anlamadım. 25 kuruş zam verilmese daha iyiydi! Girdinin fiyatını düşürmüyorlar. Döviz kurlarındaki hareketlilik dursa dahi bizi olumlu etkilemeyecek. Girdilerden 5-10 lira indirseler o yani başka da bir şey yapmazlar” şeklinde konuştu.

“KENT EKMEK RAKİBİMİZ”

Ekmeğe gelen zammın Kent Ekmeğe gelmemesini eleştiren fırıncı Maraşlı, “Kent ekmek halkı için çalışıyor kar amacı yok bu sebeple ekmeğe zam getirmedi. Kent ekmek bizim rakibimiz. Kent ekmek zarar etse de kurtarabilir ama bizim kurtarabilme şansımız yok. Büyük fırınlar küçük esnafı, küçük fırınları eziyor” diye konuştu.

“ASKIDA EKMEK İLE VATANDAŞA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Bu zorlu süreçte devlete ve vatandaşa yardımcı olmak amacıyla askıda ekmek uygulaması yürüttüklerini de belirten Maraşlı, “İhtiyaç sahibi kişilere yardım yapmak isteyen kişiler bize para bırakıyor. Biz de o para karşılığı ekmeği, ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak veriyoruz. Buradaki amaç devlete ve vatandaşa yardımcı olmak. Osmanlı devleti döneminden beri sürdürülen bir yardımlaşma şekli bu. Biz de alan el ile veren el arasında köprü oluyoruz” diye konuştu. (BGC)

Editör: Haber Merkezi