KTO eylül ayı meclis toplantısı Rıfat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda yapıldı. Meclis toplantısına konuk olarak Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da katıldı. Faaliyet raporunun okunup onaylandığı meclis toplantısında konuşan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, "Kovid-19 krizi dünya ekonomisine büyük darbe vurdu. Birçok ülkenin ciddi daralmalar yaşadığı 2020 yılında Türkiye pozitif büyümeyi asgari düzeyde de olsa başardı. 2021 yılı ilk yarısında ise güçlü bir toparlanmaya şahit olduk. Ekonomiyi ayakta tutan üretimdir. Türkiye'nin tarım üreticisi ile güçlü bir dönem başlatması gerekiyor. Ülkemizin bekası anlamında en az sanayi kadar tarım da önemli olmaya devam edecek. Kendi kendimize yettiğimiz sürece başa çıkamayacağımız hiçbir sorun yok" diye konuştu.

Dijitalleşmenin ve e-ticaretin önemine değinen Başkan Gülsoy sözlerini şöyle sürdürdü: "Dijitalleşme konusu firmaların ve şehrimizin geleceği için büyük önem taşıyor. Tüm dünya farkında olsa da olmasa da dijital çağın içinde. Süratle hepimizin ürün ve hizmetlerini dijital ortama taşıması gerek. Bunun içinde her vesile ile söylediğim gibi Ar-Ge, inovasyon, marka ve kurumsallaşma gibi konulara özel önem vermeliyiz. Türkiye bulunduğu stratejik konum itibariyle uluslar arası e-ticaretin yeni merkezlerinden biri olabilir.

Şimdiden hepimiz bu yönde işletmelerimizin yönetim ve pazarlama anlayışını revize etmeliyiz" Meclis toplantısına konuk olarak katılan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise, belediyenin faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi verdi. (DHA)

Editör: Haber Merkezi