KAYSERİ Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından açıklanan listede, gelir vergisi rekortmenleri sıralamasında ilk 100'e giren iş adamlarını tebrik etti.

Kayseri'de 2014 yılı vergilendirme döneminde, 45 bin 748 mükellefin yıllık gelir vergisi beyannamesi verdiğini belirten Hiçyılmaz, "2014 yılı için şehrimizde 575 milyon 223 bin 179 TL matrah beyan edilmiş ve 146 milyon 553 bin 039 TL gelir vergisi tahakkuk etmiştir. 2014 yılı vergilendirme döneminde bir önceki yıla göre, beyan edilen matrah toplamında yüzde 12 ve tahakkuk eden gelir vergisi toplamında ise, yüzde 13 oranında artış olmuştur. Bu artış şehrimizin, üretim ve ticarete verdiği önem kadar vergi ödeme konusundaki duyarlılığını da göstermektedir. Vergi ödemek kutsal bir görevdir. Bu görevi büyük bir hassasiyetle yerine getiren ve sıralamada önlerde yer alan herkesi kutluyorum." diye konuştu.

Açıklanan gelir vergisi rekortmenleri listesinin başında, Boydak ailesinden 6 ismin yer aldığını da hatırlatan Hiçyılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Başta Boydak ailesinin kıymetli üyeleri olmak üzere, ilk 100 listesine girme başarısını gösteren tüm hemşerilerimizi kutluyorum. İnsanımız her konuda olduğu gibi, vergi konusunda da hassas davranmaktadır. Şehrimizin gelişmesi ve özellikle alt yapı hizmetlerinin yaygınlaşarak iyileşmesi bakımından, vergi büyük önem arz etmektedir. Kayserililerin ilerleyen yıllarda, vergi ödeme noktasında daha duyarlı olacaklarına inancım tamdır."

Editör: Haber Merkezi