Hacılar İlçesi Hörmetçi Mahallesi’ndeki tesis de manda yoğurdu, peyniri ve kaymağı üretiliyor. Kayseri İli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Manda Sütü İşleme Tesisi Sorumlusu Esra Durğut(31)yaptığı açıklamada Hörmetçi Mahallesi’nde kurulu tesis hakkında bilgiler verdi.

Durğut ,’’Temmuz 2020 de faaliyet başlayan tesiste günübirlik olarak Develi İlçesi,Hörmetçi, Karpuzsekisi, Dokuzpınar, Saraycık Mahallelerinden gelen manda sütleri işleniyor. Besin içeriği bakımından ve özellikle yağ oranı yönü ile son derece önem arz eden manda sütü üretiminin teşvik edilmesi katma değerli ürünlerin işlenmesi ile mümkün olmakta. Bu itibarla Hürmetçi Mahallesi'nde bulunan atıl bir bina restore edilerek Manda Sütü İşleme Tesisine dönüştürüldü ve Kayseri ili Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği’ne teslim edildi.

İlimizde bir ilk olarak birlik aracılığıyla yerel bir marka oluşturulup, gıda hijyen kuralları çerçevesinde Manda Yoğurdu, Manda Kaymağı ve Salamura Manda Peyniri üretiyoruz. Etiketsiz ürün tüketmeyin’’, dedi. Alınan bilgiye göre Kayseri'de 6 bin 500 kadar manda var. 3 bin ton civarında manda sütü elde ediliyor. Birlikte 440 üye bulunuyor.Bu tesiste ise üretilen Manda yoğurdu, salamura manda peyniri ve manda kaymağının fiyatları ise 30 ila 90 TL arasında ürününe göre değişiyor. (BGC)

Editör: Haber Merkezi