Yatırım amaçlı İstanbul başta olmak üzere Adana, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin gibi pek çok büyük şehirde yüz binlerce Kayserilinin yaşadığına dikkat çeken Başkan Memduh Büyükkılıç, Türkiye’de son 15 yılda çok değiştiği gibi Kayseri’nin de çok değiştiğini geliştiğini, büyüdüğünü ve ekonomik değer kazandığını, yatırım potansiyelinin arttığını söyledi. Kayseri’nin ekonomik verilerinin yükseltilerek beyin ve insan göçünün önlenmesi gerektiğini ifade eden Büyükkılıç, Kayseri’nin birçok zenginliği barındırdığı gibi yaşanabilir şehirler arasında üst sıralarda bulunduğunu kaydetti.

"İPEK YOLUNDA SERBEST BÖLGE İLE DÜNYAYA AÇILABİLİRSİNİZ"
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nin gün geçtikçe büyüdüğünü, bununla yetinilmeyip İncesu ve Mimarsinan Bölgelerine Sanayi bölgeleri açıldığını bildiren Başkan Memduh Büyükkılıç "Kayseri Serbest Bölgesi'nin toplam alanı 7 milyon metrekaredir. Havaalanına 15 kilometre, şehirlerarası devlet karayoluna ise 1 kilometre uzaklıktadır. Arsaların metrekaresi 8 dolar gibi bedel ile tüm altyapısı hazır olarak teslim edilmektedir. 115 firma üretimde bulunup, 3 bin 140 işçi istihdam edilmektedir. 2013 yılı ihracatı 800 bin dolardır. Bölgenin en önemli tesisleri ofis büro mobilyaları, saç boru ve profil, elektrostatik toz boya, yatak-baza, dayanıklı tüketim malları, alüminyum iletken tel tesisleri, beyaz eşya üretim fabrikası gibi üretim ağırlıklı tesislerden oluşmaktadır. Bölgemizde yol, kanalizasyon, elektrik, su, doğalgaz gibi alt yapılar hazır ve kullanımdadır. " diyor.

Büyükkılıç sözlerini şöyle dürdürdü: "Ayrıca sanayicilerin ihtiyaç duyduğu doğalgaz, su, elektrik giderleri oldukça düşük fiyatlarla sunulmaktadır. Buna ilave olarak yatırımcı üreticilerde işçilerin gelir vergisi muafiyeti de bulunmaktadır. Bölgemizin yatırım için gerekli olan inşaat ruhsatı ve iskân ruhsatları ise birkaç saat gibi kısa sürede tasdik edilmek suretiyle bürokrasi en alt düzeye indirgenmiştir. Tüm bu veriler yatırım merkezi ve cazibesini ortaya koymaktadır. Anadolu’nun merkezinde ve İpek Yolunda Serbest Bölge ile dünyaya açılabilirsiniz."
Editör: Haber Merkezi