Kayseri Mobilya üreticilerinin yaşadıkları sıkıntılar ve bu sıkıntıların çözümü adına atılan adımlar dile getirilirken, Kayseri mobilya üreticilerinin güç birliği yaparak gelişen ve değişen yeni dünya düzeninde piyasalarda daha etkin olarak yer alabilmesi için oluşturulacak olan ortaklık yapısıyla e-ticaret üzerinden satışı ile ilgili konu konuşuldu.

İyi giden sipariş yoğunluğuna rağmen hammadde tedariğinde yaşanan sorunlar, hammadde fiyatlarında yaşanan artışlar, yurtdışı lojistikte konteynır sirkülasyon sorunu gibi sıkıntılarının en kısa zamanda giderilmesi gerektiğine dikkat çeken KAYMOS Başkanı Mehmet Yalçın, ihracat rakamlarının kendilerinden istenen seviyelere çıkartabilmek ve şampiyonlar ligi olan dünya piyasalarında rekabet edebilmek için gerekli adımların ivedilikle atılması ve çözüme kavuşması gerektiğini söyledi. Sektörün söz konusu bu sorunlarını her platformda dile getirmeye gayret gösterdiklerini ve göstermeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Mehmet Yalçın, “Şimdi bu sorunlarımız çözüme kavuşmazsa ilerleyen zamanlarda daha büyük problemlere neden olabilir. İstihdamda ve ihracatta çok önemli bir rol üstlenen mobilya sektörü geldiğimiz noktada pandeminin de etkisiyle dünya piyasalarında da önemli bir talep yoğunluğu yaşamakta. Ancak az önce dile getirmiş olduğum sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. Hammadde sorunu yaşadığımızda, ürettiğimiz ürünleri sevk edemediğimizde sektör olarak karşımıza acı bir tablo çıkabilecektir. Konunun ivedilikle çözüme kavuşmasını bekliyoruz” dedi.

BÜGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN?
Mehmet Yalçın; öte yandan Kayseri mobilya üreticileri olarak gelişen teknoloji ve satış politikaları gereği güç birliği yaparak kendi ürettikleri ürünleri bir e-ticaret sitesi ile satışa sunacakları proje hakkında bilgiler verdi. Bu anlamda uzun bir süredir yoğun bir biçimde ekip olarak çalışma yürüttüklerini anlatan Yalçın, “gerekli bütün çalışmaları arkadaşlarımızla birlikte hassasiyetle yürütüyoruz. Bizler bir araya gelir ve güç birliği yaparsak çok daha güzel işler ortaya koyacağımızı düşünüyoruz. Mobilyanın başkenti Kayseri, bugün olduğu noktadan çok daha ileri bir seviyeyi hak ediyor. Baktığımızda bu birlikteliklerin örnekleri Avrupa ülkelerinde var. Almanya’da kurulmuş olan birliktelikler, bugün sektörde büyük dediğimiz bir çok firmanın cirolarını kat kat geçmiş durumda. Bugün Almanya Avrupanın lokomotifi, dünyanın ihracatta ikinci ülkesi. Biz birlik ve beraberlik içerisinde daha kaliteli ürün ve hizmet kurmayı amaçlıyoruz. Bizler üretim yapan ve gücünü de buradan alan firmalarız. Gücümüz üretiyor olmamızdır. Birlikte hareket ettiğimiz zaman da bu gücümüzü birleştirmiş olacağız. Üretimin güçlü ve değerli olduğunu hep birlikte hissettirmemiz gerekiyor. Bilindiği üzere geldiğimiz noktada Türkiye’de yerli ve milli e-ticaret sitesi kalmadı olanlar da yabancılar tarafından satın alındı. Bugün dışa bağımlı olduğumuz hammadde fiyatımızı nasıl belirliyorlarsa. Bu durumda fiyat politikamızı da onlar belirleyecek. N 11’de ürün satan arkadaşlar fiyatlarımızı biz belirliyoruz diyebilen var mı? Onların ortaya koymuş oldukları şartlara uymak mecburiyetinde kalıyoruz. Bundan sonrasında bizler kendi üretmiş olduğumuz ürünlerimizi kendi oluşturduğumuz sitemizde ve birliktelik içerisinde satacağız. Bizler bu hususta ne kadar acele edersek pastadan o oranda payımıza düşeni alacağız. Bir çok sektör ve firma hızla bu alanda ilerlemekte. Bizler bugün bu adımı atamazsak maalesef geç kalmış olacağız. Bugün değilse ne zaman? Dedik ve arkadaşlarımızla gece günüz demeden yoğun bir mesai yaptık. E-ticaret sitemizi oluşturduk ve tüm Kayseri mobilya üreticilerini ayırt etmeden bu yapıya ortak olmaya davet ediyoruz. Başvuruları değerlendirerek belirlemiş olduğumuz şartlara uygun arkadaşlara bu ortaklıkta yer vereceğiz. Bu ortaklık yapımızın belirlemiş olduğumuz planlı hedefleri olacak. İnşallah bu hedeflerimize güç birliği içerisinde hep birlikte ulaşacağız. Yeter ki bu gücümüze inanalım ve bu doğrultuda el birliği yapalım” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi