KAYSERİ Serbest Bölgesinde özel bir firmanın devir törenine iştirak eden Kayseri Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, bölgenin Mersin limanına 320 kilometre Devlet demiryolları yükleme rampasına 900 metre, uluslararası karayoluna 600 metre, Hava limanına ise 15 kilometre uzaklıkta bulunduğunu söyledi.

Kayseri Serbest Bölgesi'nin gerek kapsadığı alan gerek ise yatırımcılara sağladığı kolaylık ve alt yapı yatırımları açısından son derece cazip bir yer olduğunu belirten Kayseri Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, 80 yerli sermaye,6 firmanın yabancı sermaye ve 8 firmanın ise ortak sermayeli olduğunu arsaların diğer bölgelere kıyas ile daha ucuza satışa sunulduğunu kaydetti. 96 firmadan 63 firmanın üretim, 28 firmanın dış ticaret, diğer firmaların ise depo ve kiralayıcı olarak iş yaptığını ifade eden Büyükkılıç " Kayseri Serbest Bölgesi artık kendini aşan bir üretim merkezi olmuştur. Çünkü hem dünya teknolojileri ile yarışacak olan üretim tesisleri birer birer hizmete açıldığı gibi bu tesisler bir dünya markası olma yolundadır. Teknolojiye yatırım yapılmaktadır. 115 firma tarafından 216 milyon dolarlık yatırım yapılmıştır. 2014 yılında 806 bin 459 dolar ile, Kayseri ihracatın yüzde 16 Serbest Bölge şirketlerince gerçekleştirilmiştir. Bu çok büyük bir orandır. " dedi.

Serbest Bölge alanı içerisinde Gümrük Vergi muaflığının bulunduğu belirten Serbest Bölge Yönetim Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şu anda 6 yabancı sermayeli firmanın bölge de faaliyet gösterdiğini sözlerine ekledi.


Editör: Haber Merkezi