Kayseri Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol töreni Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış ve Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım arasında gerçekleştirildi.

Törende konuyla ilgili bilgi veren Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, bünyemizde yer alan gıda ve toprak laboratuvarımızda Bakanlık onaylı olarak çalışmakta ve yaptığımız analizlerle üreticiye fayda sağlamak için gayret göstermekteyiz. Uygulamaya koyduğumuz bu şartlar tüm ilçelerimiz içinde geçerlidir. Diğer İlçelerimizden talep gelmesi halinde aynı şartlar onlar içinde geçerlidir diye konuştu.

Başkan Bağlamış konuşmasına şöyle devam etti. “Sarıoğlan Belediye başkanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde çiftçimizin dışarıda özel laboratuarlarda yüksek ücretle yaptırdığı birçok analizin borsamız da yapabileceğimizi ve üreticimizin yararına olması adına gerekirse ücret almayacağımızı belirttik. Bu doğrultuda iki kurum arasında protokol yapma gereği hasıl oldu.Sarıoğlan'da yer alan çiftçilerimize gerek duydukları eğitimlerde ve işlerini geliştirmek için yapacakları projeler de Borsa olarak teknik destek vereceğiz. Sarıoğlan Belediyemizin de yapacağı Tarım ve hayvancılık alanındaki proje ve eğitim planlamalarında her türlü teknik desteği vermek üzere Protokolümüzü tamamladık. Protokolümüzle birlikte bir ilke imza atarak Tarım Hayvancılık alanında resmi olarak bir ilçe belediyemizle birlikte hareket edeceğiz.

Ben bu protokolün diğer alanlarda da örnek olacağına inanarak meslek odalarımızın, belediyelerimizin ve kamu kurum ve kuruluşlarının daha yakın çalışma ve işbirliği yapması adına bir başlangıç olmasını temenni ediyorum.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım’da Sarıoğlan da vatandaşların yüzde 90’ının tarım ve hayvancılıkla uğraştığını belirterek, sağ olsun başkanımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde bize Kayseri Ticaret Borsası'nın kapılarını sonuna kadar açmıştır yapılacak olan toprak, bitki analizlerini Sarıoğlanlı çiftçilerimize ücretsiz olarak hizmete sunmuştur.

Bizler bunu çiftçimize paylaştığımız da memnuniyetle karşıladılar ayrıca başkanımız bölgemizde yaptığımız yapacağımız tarımsal ve hayvancılıkla alakalı projelerimizde de destek olacaklarını ilettiler bu bizim için gurur verici bir durumdur.

Konuşmaların ardından protokol imza töreni taraflarca imza altına alındı.

Editör: Haber Merkezi