Başkan Boydak, bir takım politik sebeplerden dolayı bazı komşularımızla ilişkilerimizde kopukluk yaşandığını ancak oralardaki sorunların azalması ile birlikte bu ilişkilerin tekrardan güçleneceğini çünkü Türkiye’nin bu bölgenin hem üretim üssü hem de ticaret üssü olduğunu vurguladı.

2014 yılı hareketli bir dönemdi
2014 yılının siyasi bakımdan çok hızlı geçtiğini ifade eden Boydak, “Bir taraftan yerel seçimler, bir taraftan Cumhurbaşkanlığı seçimleri bir taraftan da yakın coğrafyamızdaki inanılmaz siyasi gelişmeler gündemi belirledi. Ancak devletimiz, hükümetimiz vazifesinin başında. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etme ve sorunlara çözün arama noktasında, hem ulusal hem de uluslararası boyutta vazifelerini ifa etmekteler. Yakın coğrafyamızda gelişen olaylar konusunda Türkiye yine arabulucu pozisyonuna geldi, bundan da gurur duyuyoruz. Tüm bu gelişmeler karşısında iş dünyası olarak ekonomimizin büyüme endeksli olmasından büyük bir memnuniyet duymaktayız” dedi.

İmalat sanayinin payı artacak
Türkiye’nin bu dönem inşaat sektörü üzerinden bir miktar büyümüş gibi göründüğünü ancak özel sektörü bir bütün olarak gördüklerini ifade eden Boydak, devam etmekte olan yatırımlarla gelecek dönemde imalat sanayinin payının artacağına inandıklarını söyledi. Boydak tasarruf oranları ile ilgili en azından geriye doğru bir gidiş olmadığını, bununda pozitif bir gelişme olduğunu belirtti.

Bankacılık sektörünün dimdik ayakta olduğunu vurgulayan Boydak, “Bu gün projesi olan, itibarı yerinde olan firmalarımıza gerek TL bazında gerekse yabancı para cinsinden sınırsız imkan var. Bankacılarımız adeta müşteri avındalar. Dolayısı ile bu noktada da bir problemimiz olmadığını görmekteyiz” diye konuştu.

Küçük ve Orta Boy işletmelerin dışarıdaki söylentilere ve olumsuz propagandalara aldırmadan işlerine odaklanmalarının çok önemli olduğunu açıklayan Boydak, KOBİ’lerin bu süreçte yatırım fırsatını kaçırmaları durumunda kendi alanlarında geri kalacaklarını, yatırımlarının bir kısmını kendi öz kaynağı ile destekleyebilen ve operasyonel karlılığı iyi olan firmalara bu dönemde yatırım yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Türkiye’nin özel sektör eli ile büyümeye devam ettiğini ifade eden Boydak, Türkiye’nin ikinci çeyrek rakamlarının istenilen seviyede olmasa da bundan sonraki rakamların çok daha iyi olacağını, üyelerinden aldıkları izleniminde bu yönde olduğunu söyledi.

"Güvenimiz tam"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu dönemde görev başında olmasının Türkiye açısından bir kazanç olduğunu vurgulayan Boydak, “Çünkü büyük bir tecrübe var. 12 yıllık iktidarın tüm sorumluluğunu taşımış ve geriye doğru tüm ilişkileri bilen birisi olarak, Sayın Başbakanımızla beraber Türkiyemizi çok güzel bir şekilde, risklere maruz bırakmayacak şekilde yöneteceklerine güvenimiz sonsuzdur” dedi.

Sanayiciler olarak Kayseri’yi daha yukarılara taşıma gayretinde olduklarını da açıklayan Boydak, “Biz Kayseri’yi sadece üretim ve ticareti ile değil, turizm, sağlık ve hizmetler sektörü ile her alanda öne çıkarmamız gerekiyor. Bununla ilgili gerek Büyükşehir Belediyemizin, gerek kamu kurum ve kuruluşlarının gerekse diğer sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerini canı gönülden destekliyoruz. Bunu da başaracak güçteyiz” dedi.

Temmuz ayında Kayseri’den 131 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştiğini, bir önceki aya yüzde 15 oranında bir düşüş olsa da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,5’lik bir artış olduğunu söyledi. Ciddi sorunlar olmasına rağmen Irak’ın ihracatta ilk sırada geldiğini, elektrikli ev aletlerinin en çok ihraç edilen ürün grubu olduğunu, Boyteks’in ise ihracatta ilk sırayı aldığını açıkladı.


Editör: Haber Merkezi