Kayseri’de Eylül ayında yeni sicil kaydı yaptıran esnaf sayısı belli oldu. Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Sicil Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Eylül ayında yeni sicil kaydı yaptıran 501 yeni iş yeri faaliyetine başladı. Aynı verilere göre 153 esnaf ve sanatkâr da çeşitli sebeplerle faaliyetini durdurarak sicil kaydını sildirdi.

‘ESNAF VE SANATKÂRLARIMIZI KAYITLARINI YAPTIRMAYA DAVET EDİYORUM’

KESOB Başkanı Şeyhi Odakır açılan ve kapanan işletme sayılarını değerlendirdi. Yeni işyeri açan esnaf ve sanatkârlara hayırlı olması temennisinde bulunan Odakır, sicil terk işlemi yaptıran esnaf ve sanatkârlara da hayatlarında başarılar diledi.  Odakır, KESOB’da ve bağlı odalarda yürütülen denetim faaliyetleri hakkında da açıklamalar yaptı. Maliye kaydı olup oda kaydı olmayan esnafa yönelik bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Odakır, “Ticaret Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda maliye kaydı olup oda kaydı olmayan esnafımızı tespit ediyor, denetleme faaliyeti yürütüyoruz. Bir tutanak aracılığıyla kayıt altına alıyor, esnafımızı oda kaydı yaptırması için yönlendiriyoruz. Böylece hem esnafımız oda kaydı sayesinde kayıtlı oldukları odanın imkânlarından faydalanabiliyor hem de odalarımız üye sayılarını artırmış oluyor. Bu vesileyle maliye kaydı olup oda kaydı olmayan esnaf ve sanatkârlarımızı kayıtlarını yaptırmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE GENELİ AÇILAN KAPANAN İŞLETME SAYILARI

Bu arada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) de, Eylül ayına ilişkin kapanan ve kurulan şirketlerin istatistiklerini açıkladı.  TOBB verilerine göre, 2022 Eylül ayında, bir ay önceki verilere göre kapanan ve kurulan şirket sayısında artış olduğu gözlendi. Böylece Türkiye’de kurulan şirket sayısı yüzde 6,8 artış göstererek 13 bine yükselirken, kapanan şirket sayısı ise yüzde 16 artışla bin 987’ye yükseldi.

Editör: Haber Merkezi