KTB Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, düzenlediği basın toplantında, göreve geldiği günden bugüne yapılan çalışmalar ve yeniden adaylığı hakkında konuştu. Oda olarak 1 Ekim 2022’de genel kurul kararı aldıklarını belirten Bağlamış, “Üyelerimizden gelen yoğun talep üzerine, bu onurlu göreve yeniden aday olduğumu belirtmek istiyorum. Bu kararı almadan önce konuyu ekibimizle birlikte istişarede bulunduk. Bu şehirde ilk kez böyle güzel bir birliktelik yakaladık. Bürokrasisi, siyasileri ve iş dünyası ile güzel bir uyum ve ahenk sağladık. Bizim anlayışımızda her zaman görev istenmez verilir. Bende bu görüş ve taleplerin üzerine bize inanan değerli ekibimizle birlikte tekrar bu yola koyulduk” diye konuştu.

Yaptıkları çalışmalarla tarımsal ve hayvansal işlem hacmini arttırdıklarını belirten Başkan Bağlamış, “Bu görev şahsımıza tevdii edildiği günden itibaren Borsamızın şehrimize yakışır bir şekilde hizmet vermesi adına; yaptığımız çalışmalarla tarımsal ve hayvansal işlem hacmimizi yüzde 116 arttırarak 6 milyon 108 bin liraya çıkardık. Değişmeyen tescil ücret oranına rağmen tescil gelirlerimizde yüzde 56 oranında artış sağladık. ‘Burası Kayseri Burada İş Var’ sloganıyla, istihdam seferberliğine ilimiz genelinde organizasyonlar düzenleyerek iş dünyasına çağrıda bulunduk. Geçmişten günümüze Pastırma Şehri olarak anılan Kayseri ilimizin pastırmasını ülke çapında düzenlenen organizasyonlarda diğer coğrafi işaretli ürünlerimiz ile birlikte tanıttık. İlimizdeki Ziraat odaları, belediye ve birlikler ile protokol imzalayarak çiftçilerimize ücretsiz toprak analiz desteği sağladık. Ziraat odaları, belediye ve birlikler ile yapmış olduğumuz protokole bağlı olarak 3182 analizi ücretsiz olarak çalıştık. Gıda laboratuvarımızda kıyma-et, sucuk ve sosis analizlerini de yapmaya başladık. İlimize Jeotermal Enerji kaynaklı Sera bölgesi kurulmasında öncü olduk. Ticaret Bakanlığı’ndan lisans alan Kayseri’deki ilk ve tek Yetkili Sınıflandırıcı Merkez laboratuvar olduk. Ülkemiz genelinde Et ve Et ürünleri Ar-Ge merkezi kuran ilk ve tek borsa olduk. İlimizde yetişen 4 farklı üründe ve Yeşilhisar Çerezlik Ay çekirdeğinin coğrafi işaret çalışması gerçekleştirdik. Yeni dönem de İnşallah üyelerimiz teveccüh gösterir yeniden seçilirsek İlimize et borsası ve merkezi kazandırmak, Tarıma dayalı ihtisas OSB sayımızı 3’e çıkarmak hedefini de belirledik. Seçimimizin Kayserimize hayırlı olmasını diliyorum. Kayseri esnafımızın, iş insanlarımızın en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Biz bugüne aylar önceden çalışmaya başladık. Ekibimize, kendi tecrübelerimize, projelerimize, istişare kültürünün başarısına inanıyoruz. Kayseri’miz kazansın istiyoruz. Kayseri ticaretimizi bir üst lige çıkarmak için aklımızı, sevgimizi, yüreğimizi ortaya koyduk. İstihdamı artıracak, dijital dönüşüm sürecine gireceğimiz, tarımda-turizmde-ticarette çok daha başarılı olacağımız bir dönemi Kayserimiz bekliyor” şeklinde konuştu.

‘KIRMIZI ET FİYATLARI 5 EYLÜL’DE AÇIKLANACAK’

5 Eylül 2022 tarihinde Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından kırmızı ette yeni fiyat tarifesinin açıklanacağını ifade eden Başkan Bağlamış, “Kırmızı et üreten kardeşlerimiz şu anda üretim maliyetlerinde zarar etmeye başladılar. KTB olarak Et ve Süt Kurumu ile birlikte istişarelerimiz devam ediyor. Eylül’ün 5‘inde inşallah yeni fiyat açıklaması yapacaklar. Bu da kırmızı et üreticilerinin lehine olacak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi