Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Gaziantep’te yaptığı konuşmada Gelir Endeksi Senetler (GES) hakkında açıklamada bulundu. Nebati, “20 Aralık’tan bu yana uygulamakta olduğumuz KKM’ye ilaveten GES’in ihraç edileceğini açıkladık. GES’ler bireysel yatırımcılara yönelik. 15 Haziran’dan itibaren talep toplanacak. Yıllık bileşik getiri yüzde 23.04 olacak. GES’lere konu olan KİT’lere aktarılan hasılat performansı beklenenin üzerinde geldiğinde yatırımcılara ilave getiri sağlayacak” dedi.

‘İNSANLAR İŞ BULUYOR, ÇARKLAR DÖNÜYOR’
Nebati ayrıca, tüketici kredilerinde uygulanan makro ihtiyatı politika gereği sıkılaşmaya gidildiğini söyledi.
“Tüketici kredilerinde buna rağmen dar gelirli vatandaşlarımız için pozitif ayrımcılığa devam edeceğiz” diyen Nebati, “50 bin TL’ye kadar olan kredilerde vadelerde azaltmaya gitmedik” diye konuştu.
Nebati, kamu maliyesindeki sağlam duruşu sürdüreceklerini ve mali disiplinden taviz vermeyeceklerini de belirterek “Serbest piyasa koşullarında büyüme devam ediyor” ifadelerine yer verdi.
Öte yandan Nebati, yine tepkilere neden olan ‘çarklar dönüyor’ söylemlerine yer verdi. Nebati, “Ülke büyüyor, insanlar iş buluyor, çarklar dönüyor. Vergi kanununda istihdamı teşvik edecek pek çok düzenleme yapıldı. Bu yıl enflasyonla mücadele kapsamında 239 milyar lira vergi gelirinden vazgeçiyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi