Pastırmacılık yapan Hüseyin Çalış, “Tam kapanmanın hiç aslı yok” diyerek söze başladı. Çalış, “İnşallah bunun sonunda verimli bir sonuç alınır. Eğer verimli bir sonuç alınamazsa olacakları hiç bilmiyoruz. Çarşı’da kimse yok. Kargo işleri için, temizlik için mecburen geliyoruz. Onun dışında müşterimiz yok” diye konuşarak, satış yapamadıklarını belirtti. “Adaletli bir kapanış olmadı” diyen Çalış, kısıtlamalarla ilgili “Hafta sonu kapanmaları varken işimize daha rahat geliyorduk. Ancak tam kapanmada arabamızı dükkanın önüne bile koyamıyoruz”, dedi. Çalış, herhangi bir destek almadıklarını, “alsalar da yaralarına merhem olmayacağını” söyledi.

“EN BAŞTAKİ GİBİ BİR TAM KAPANMA DAHA İYİ OLURDU”

Pastırmacı İlhan Aşıcıer, “Biz muafız ama haliyle müşterimiz yok. Meydan’da yapılan denetimler, büyük zincir marketlerinin yakınlarında yapılmıyor. Çarşı çok hareketsiz. Ramazan ayı normalde hareketli günlerimizdi. Kargolarımız, müşterilerimiz olurdu. Sahurda dahi müşterimiz gelirdi. Şimdi ise bir şey yok, ancak umutluyuz” diye konuştu.

Aşıcıer, tam kapanma ile ilgili “Kapanma kanaatimce ilk zamanlarda yapılan karantinadaki gibi olmalıydı. Bir tarafı açıp, bir tarafı açmamak; bizim açıp müşterimizin gelmemesi çok hoş bir görüntü değil” dedi. Aşıcıer, Ramazan Bayramı’nın da kısıtlamaya dahil edilmesi ile ilgili “Esnafın düşüncesi bayram sırasında daha da hareketlilik olacağı yönündeydi.

İnsanlar kahve, şeker, lokum alacaktı. Hem bireysel hem de bürokratik olarak daha dikkatli olmamız lazım” diye konuştu. (BGC)

Editör: Haber Merkezi