Pazara alışverişe gelen vatandaşlar, “ Fiyatlar genel olarak yüksek. Fiyatların günü gününe tutmuyor. Öte yandan marketlerde de hiçbir denetim yok. Haftalık en az 150 TL harcama yapıyorum. Kesemize en uygunu bulana kadar epeyce yoruluyorsunuz. Pazardan pazara fiyat değişiyor.”dedi

PAZARCININ GÖZÜNDEN FİYATLAR

Pazarcı esnafları ise, “Her şey ateş pahası olduğu gibi meyve-sebze de pahalı. Mevsim geçişi olduğu için normal bir pahalılık var, şu an kış meyvelerinin sonu ve yaz meyvelerinin turfandası. Ama şu an Türkiye’nin ekonomik sıkıntılarından dolayı fiyatlar ikiye katladı diyebiliriz. Halk ihtiyaçlarını nasıl karşılasın ki? İki kilo alacağın bir kilo alıyor, bir kilo alacağına yarım kilo alıyor.

Fiyatlar tarladan pazara gelene kadar değişiyor, her şeye zam geliyor, komisyonlar da alınıyor. Milletin Allah yardımcısı olsun, çok zor. Pazarcılık benim eski mesleğimdi, kafeterya işletiyordum ama kapandı. 10 yıl önceki pazarla şimdiki arasında dağlar kadar fark var. Bu kadar ekonomik uçurum olmaz. Normal seyrediyor, afaki yükselişler yok. Fiyatlar herkesin alabileceği güçte. Halktan ihtiyaçlarını karşılayabilen var, karşılayamayan da var. Kendi bütçelerine göre alabiliyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

HAFTANIN ZAM ŞAMPİYONU

Haftanın zam şampiyonluğuna pazarcılardan biri domatesi aday gösterdi. Pazarcı, domates fiyatlarının 5 ila 10 TL arasında değiştiğini belirtti. (BGC)

Editör: Haber Merkezi