Gelecek haftadan itibaren Pazar günleri sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılması bekleniyorken, pazarlarda hareketlilik giderek artıyor. Pazarcılar fiyatların yaz mevsimine göre makul seviyelerde seyrettiğinin altını çiziyor. 15 yıldır pazarcılık yapan Emrah Oruç, fiyatlarının uygun olduğunu belirterek “Kabak, patlıcan, salatalığın 2,5 lira; domates, dolma biberin 3 kilosu 10 TL” diye konuştu.

Bu haftanın zam şampiyonu olan ürünlerinin limon, kıl biberi ve yerli domates olduğunu söyleyen Oruç, “Domates ve biber çıktığında fiyatlar yarı yarıya düşecektir. Antalya seralarından hava şartlarına göre 20 gün içinde biber ve salatalık çıkar” diye konuştu. Oruç, her bütçeye uygun mal olduğunu belirtti. Ürünlerin türlerine göre de fiyat farklılığı olduğuna dikkat çeken Oruç, “Örneğin yerli domatesin kilosu 5 TL iken, tane domates 2,5 TL, salkım domatesin 3 kilosu 10 TL. Manisa patlıcanı 5 TL iken, Kemer patlıcanı 2,5 TL’den satılıyor” dedi.

Günübirlik alım ve satım yaptıklarını, stok mal satmadıklarını ve manavlarda dahi 2-3 günlük mal bulunurken kendilerinin günlük ürün sattığının altını çizen Oruç, “Mallarımızın elimizde kalma ihtimali yok denecek kadar az” dedi.

Pazara alışverişe gelen vatandaşlar ise fiyatların pahalı olduğunu belirtti. Bütçesinin 50 TL olduğunu belirten vatandaş “Bana göre sebzelerde fiyatlar normal. Mevsim meyvelerinin fiyatları ise normal değil” diye kanaatte bulunurken, bütçesinin haftalık 150 TL’yi bulduğunu söyleyen bir başka vatandaş ise her şeyin pahalı olduğunu belirterek “Buraya gelene kadar fiyat ikiye, üçe katlıyor” diye konuştu.(BGC)

Editör: Haber Merkezi