Kayseri’nin Talas bölgesinde Cemilbaba semt pazarında pazarcılık yapan esnaflar, tezgâhtaki ürünlerin fiyat artışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kış aylarının soğuk ve sert geçmesinden dolayı seraları soğuk vurduğu için tezgâhlardaki ürünlere zam geldiğini aktaran pazarcı esnafı Nevzat Tümer, fiyatın pazarda değil pazara gelmeden arttığı söyledi.

Halden 18 liraya aldıkları domatesi 20 liraya sattıklarını anlatan Tümer, “Vatandaşa diyecek bir şey yok ama bize de diyecek bir şey yok. Seraları soğuk vurdu, rüzgârdan zarar gördü. Kar yağdı ve bu sebeplerle fiyatlar arttı. Yüksek fiyatlardan hükümeti suçlayacak bir durum da yok. Bunda hükümetin bir ilgisi yok” diye konuştu.

Vatandaşın alım gücünün düşük olduğunu belirten Nevzat Tümer, bu nedenle müşteri sayısında da düşüş olduğunu söyledi. Ürünlerle birlikte poşet maliyetlerinin de yüksek olduğunu belirten Tümer, “Bir buçuk yıl önce 6 lira olan poşet şu an 35 lira. Burada çark dönmüyor. Pazarın içi boş fark ettiyseniz çünkü millet alamıyor ve pazarcı satamayınca mal da almıyor. Elimizdeki malı 1 haftadır gezdiriyoruz. Bu petrol aşağı inmedikçe fiyatlar düşmez. Ayrıca haldekiler de denetlenmeli.” diye konuştu. (1HA)

Editör: Haber Merkezi