Gelen zamların pompaya yansıyacak diyen Petrol Ürünleri İş Verenleri Sahibi Kayseri Sendika Başkanı İbrahim Polat “Son gelen zamlarda özellikle global olarak dövizin artışı ve piyasaya yansıması olarak gözükebilir. Ülkenin pandemi sürecinden sonraki yaşadığı kriz demeyelim ama bunun dünya genelinde akaryakıtta ve diğer ürünlerde artış olarak yansımaktadır. ÖTV’nin devlet tarafından karşılanması yani LPG’de sıfırlandı ve bu zam olarak yansıdı. Motorinde kalanda zam olarak yansıdı. Benzinde ise 23 kuruşluk bir zam kaldı. Bundan sonra gelen zamlar pompaya yansıyacaktır. Bunun düşmesi için ülkede ki döviz kurunun biraz aşağılara inmesi gerekiyor. Buda şu anda bir öngörü olarak gözükmüyor”ifadelerini kullandı.

“BİRLİK OLURSA BU GÜNLERİ ATLATIRIZ”

Zam beklentisi olduğunu belirten Petrol Ürünleri İş Verenleri Sahibi Kayseri Sendika Başkanı İbrahim Polat “Bu hafta içinde doğacak bir zam beklentimiz var. Tütünden sonra akaryakıttada bir ÖTV düzenlenmesinin geleceği ve de ÖTV’de direk fiyat yansıması öngörülmektedir. Günümüz ekonomisinde milletin alım gücünün azalması aynı zamanda da akaryakıt fiyatlarının artması, araçlarda depo dolduramayacak seviyeye gelmemiz pandemiden sonraki süreçte bir düzelme süreci olarak görüyorum. Birlik ve beraberlik olursa bugünleri atlayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

“ EVİN YOLUNU BULAMIYORUZ”

Öte yandan araçlarına yakıt alan vatandaşlar işe “Evin yolunu bulamıyoruz. Yapılan zamlar çok kötü, memnun değiliz” ifadelerini kullandılar. (BGC)

Editör: Haber Merkezi