Kayseri Ticaret Odası Heyeti, İstanbul’da Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan ile buluştu.Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, DEİK’in Türk özel sektörünün; dış ticaret, uluslararası yatırımlar, hizmetler, müteahhitlik ve lojistik başta olmak üzere, dış ekonomik ilişkilerinin yürütülmesi noktasında önemli çalışmalara imza attığını söyledi. DEİK’in Başkanı Vardan ile Kayseri’nin ekonomik durumu ve dış ticaretine ilişkin bilgileri de paylaştıklarını ifade eden Hiçyılmaz, “DEİK Başkanı Sayın Vardan ile Kayseri’nin ihracat kapasitesinin ve dış ekonomik ilişkilerinin artması bağlamında yatırım ve işbirliği imkânlarını konuşma fırsatı bulduk” dedi.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Başkan Yardımcısı Celal Haslançacı ve Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Olgunharputlu’dan oluşan KTO heyeti ile Dış Ekonomik İlişkiler Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan İstanbul’da TOBB Plaza’daki DEİK Merkezi’nde bir araya geldi.

"BİLGİ PAYLAŞIMINDA BULUNDUK"
Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan Başkan Hiçyılmaz, DEİK’in Türk özel sektörünün; dış ticaret, uluslararası yatırımlar, hizmetler, müteahhitlik ve lojistik başta olmak üzere, dış ekonomik ilişkilerinin yürütülmesi noktasında önemli çalışmalara imza attığını söyledi. DEİK’in Başkanı Vardan ile Kayseri’nin ekonomik durumu ve dış ticaretine ilişkin bilgileri de paylaştıklarını ifade eden Hiçyılmaz, “DEİK Başkanı Sayın Vardan ile Kayseri’nin ihracat kapasitesinin ve dış ekonomik ilişkilerinin artması bağlamında yatırım ve işbirliği imkânlarını konuşma fırsatı bulduk” dedi.

Hiçyılmaz, “DEİK yaptığı çalışmalarda, Türkiye’nin ihracat rakamlarının artmasına yönelik olarak katkı sağlamaktadır. Kurul’un, iş geliştirme çalışmalarını koordine etmekle görevli olmasından dolayı, Kayseri Ticaret Odası olarak yapmayı planladığımız faaliyetlerimize ilişkin Başkan Vardan ile bilgi paylaşımında bulunduk” diye konuştu.

"MOSKOVA'DA TİCARET OFİSİ İSTİYORUZ"
Kayseri’nin ihracat kapasitesinin artması için önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Hiçyılmaz, “Irak’ın Erbil kentinde kurulma çalışmalarını tamamladığımız ancak istikrarsız yapıdan dolayı faaliyete geçirmediğimiz ticaret ofisimiz hakkında Sayın Vardan ile görüş alışverişinde bulunduk. Bunun yanı sıra Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova’da ticaret ofisi açılması konusunda yaptığımız çalışmaları paylaştık. DEİK Başkanımız Sayın Vardan, Kayseri Ticaret Odası olarak böylesine önemli çalışmalara imza atmamızdan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Sayın Vardan, Kayseri’nin ihracat kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalarımıza, DEİK olarak destek olacaklarını belirtti” diye konuştu.

Başkan Hiçyılmaz, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan ile yeniden bir araya geleceklerini belirterek, “Dış ekonomik ilişkilerin ilerletilmesi ve Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine ulaşılması için ne tür çalışmaların yapılması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunulması bakımından heyetler olarak yeniden bir araya gelinmesi kararı aldık. Ülkemiz için önemli faaliyetlerde bulunan DEİK gibi önemli bir kuruluşun, Kayseri’ye yapacağı katkıları önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.


Editör: Haber Merkezi