Konfeksiyon ürünleri satan bir Çarşı esnafı, “Banka, AVM gibi yerler açık. Ama küçük esnaf kapalı. Bu süreç bitecekse kapatalım, ama niye çifte standart var? Ben 20 günlük Bağ-Kur’umu, sigortamı, işçimin maaşını, kiramı nasıl ödeyeceğim? Tam kapanma deniliyorsa her taraf kapanır” diye konuştu. Başka bir konfeksiyon satıcısı ise bu kararın bütün sektörleri olumsuz etkileyeceğini, geçen yıl en azından ellerinde birtakım birikimlerin olduğunu, bu yıl ise bütün sektörlerin daha kötü olacağını söyledi.

Olanların küçük esnafa olduğunu söyleyen bir diğer Çarşı esnafı, halkta alım gücü kalmadığını, piyasanın durduğunu dile getirerek, “Fabrikada millet dip dibe yemek yiyor ve kapatmıyorlar, burada milletin çay ocağına göz dikiyorlar. Günübirlik çalışan kartoncusu, simitçisi ne yapacak? Kime yardım ediyorlar?” diye konuştu.

Çarşı içerisinde gümüşçülük yapan bir esnaf ise “tam kapanma” kararının yerinde bulduğunu, pandemi ve Ramazan’dan dolayı işlerinin zayıfladığını, ancak yazın böyle bir karar alınsa esnafın daha çok yıpranacağını belirtti. (BGC)

Editör: Haber Merkezi