Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve ERÜ Seyrani Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Sönmez ile İlçe Tarım Müdürü Murat Ürker’in yanı sıra ilgili bölüm başkanları ve müdürlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda ilçede tarımın bugünü ve geleceği ele alındı.

Mevcut durumun yanı sıra çeşitli öneri ve projelerin gündeme getirildiği toplantıda, düzenli olarak bir araya gelinip ortak hareket edilmesi da karara bağlandı.

Toplantıda, yaptıkları tarımsal faaliyetleri özetleyen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, tarımın kendileri için çok büyük önem taşıdığına dikkat çekti ve şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.

BELEDİYEYİ HEP YANIMIZDA GÖRDÜK’

Talas İlçe Tarım Müdürü Murat Ürker de yaptığı değerlendirmede belediyeyi her zaman yanlarında gördüklerini ifade ederek, “1 yıldır buradayım ve geldiğim günden beri Talas Belediye Başkanımız Mustafa Yalçın’ı hep yanımızda gördük. Talas Belediyesi ile birlikte birçok tarımsal faaliyet gerçekleştirdik. Yapamadığımız bazı işleri belediye eliyle yaptık. Şimdi bu işbirliğine üniversitemizi de dahil etmek istiyoruz. Böylece çok daha iyi sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum” dedi.

‘TALAS BELEDİYESİ’NİN TARIMA KATKISI ÇOK BÜYÜK’

Talas Belediyesi’nin tarıma çok büyük katkılar sağladığına dikkat çeken üniversite temsilcileri de bunu daha ileri noktalara taşımaya hazır olduklarını ifade etti.

Söz alan öğretim üyeleri, alanlarıyla ilgili durum tespitinde bulunarak yapılması gerekenlerle ilgili öneriler sundu. Bu kapsamda arıcılık, ahır mandacılığı, hayvan besleme yöntemleri, çiftçi eğitimi, alternatif ürünlere yönelme, toprak analizi ve sulama sistemleri gibi pek çok farklı konu masaya yatırıldı.

Editör: Haber Merkezi