Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, ülke ekonomisine ilişkin bir açıklama yaparak, “AKP hükümetinin bütün ekonomik değerlerle ilgili öngörüleri maalesef yine tutmadı ve revizeler başladı” dedi.
Türkiye genelinde yatırım yapılmadığının altını çizen MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, üretim ve istihdamın kötü olduğunu ihracatın da düşüşte olduğuna dikkat çekti. İhracatın bir önceki yıla oranla yüzde 12 düştüğünü hatırlatan Kilci, “Borsa, faiz ve dövizden oluşan şeytan üçgeni istikrarsızlığı ve piyasaları sallamaktadır. Söylemesi oldukça acı ancak ne yazık ki Türkiye ekonomisi S.O.S vermektedir” diye konuştu.
Ülkenin üretim ekonomisinden tüketim ekonomisine geçtiğini kaydeden MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, Türkiye’nin dış borcunun çığ gibi büyüdüğüne cari açığın da yükseldiğine vurgu yaptı. Ekonomideki istikrarsızlık ve açmazların neredeyse hiçbir sektör ayrımı yapmadan tüm alanları kapsadığını ifade eden Kilci, şunları söyledi:
“Türkiye ekonomisindeki bu belirsizlik ve karanlık günlerin neticesinde turizm gelirleri de çok önemli ölçüde azalmaktadır. Rezervasyonlar iptal edilmektedir. Birçok sektör gibi ülkemizin en önemli gelir ve istihdam kaynaklarından birisi olan turizm sektörü korku ve panik içerisindedir. Ekonomideki yanlış politikalar ve başarısızlığın turizm sektörüne uğrattığı zarar şu an itibarı ile yüzde 35 civarındadır. Son günlerde terörün de tırmanışa geçmesi zaten çok kötü durumda olan ülke ekonomisini büyük ölçüde tedirginlik ve istikrarsızlık girdabına sürüklemektedir. Doğal olarak da piyasa gelir endeksi çok ciddi inişe geçmiştir.”
Ekonomideki karamsar tablonun sanayici ve işadamlarını da olumsuz etkilediğine değinen Kilci, “Bankaların kredi politikaları KOBİ’leri ve iş dünyasını yatırıma teşvik etmekten oldukça uzak görünüyor. Bununla birlikte kredi ödemesi olan tüm yatırımcılarımız diken üstündeler. Öyle ki, bankalar işletmeler ilgili herhangi bir işlem yapmaya kalksa sıkıntıya düşmeyecek sanayici ve iş adamımız kalmayacak. Dolayısıyla Kayserimizin ekonomideki can damarı olan Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere ekonomiye katma değer ve istihdam sağlayan ana çarklarımız kıpırdamaz hale gelmiştir. Ülke ekonomisinin canlanması ve iş dünyasının rahat bir nefes alması için bir an önce gerekli adımların atılması gerekir” dedi.
HABER:ALİ TÜRKASAN

Editör: Haber Merkezi