Üreticiler mazot, gübre ve sertifikalı tohum desteği ile birlikte dekara 151 TL 'ye kadar desteklenme ödemesinden yararlanabilecek. Kuraklık Sigortası'nda TARSİM devlet desteği sonraki yıla özel %70 ve hasar ödeme oranı %80 olacak. Kuraklığın olduğu bölgelerde ise çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlar ertelendi.

Yahyalı İlçe Tarım Müdürlüğünün yaptığı açıklamada ''2020 yılı 2. Dönem Buzağı Destekleme başvuruları 15.06.2021 tarihinde sona erecek. 2020 yılı Bitkisel Üretim Desteklemesi kapsamında Hububat, Bakkagil ve Dane Mısır da 2. Fark ödemesi ile ilgili olarak 19 üreticimize toplamda 44.849 TL destekleme ödemesi yapılacaktır. Orta Doğu Kalkınma Ajansı (ORAN) uzmanlarının katılımı ile ‘Buda, Parçala, Kazan’ isimli projemizin ilk ön inceleme toplantısını gerçekleştirdik.

İlçe Müdürlüğümüz kontrolörleri tarafından ilçemizde faaliyet gösteren gübre bayilerinin denetimleri de gerçekleştirildi. İlçe Müdürlüğümüz teknik ekibince süne zararlısı ile mücadele kapsamında parazitoid kontrol çalışmalarımız devam ediyor. ÇKS 2021 başvuruları da 30 Haziran Çarşamba günü sona eriyor" ifadeleri kullanıldı. (BGC)

Editör: Haber Merkezi