Çeyrek altının fiyatı yaklaşık 40 TL’lik düşüşle 805 TL civarlarında satılırken, gram altın yaklaşık 25 TL düşüşle 500 TL bandında alıcı buluyor. Sarraf Mustafa Zağlı, “Geçen hafta altın Pazartesi ve Salı günleri çok iyi durumdaydı. İç ve dış siyaset, G7 zirvesi, pandemi gibi başlıklar altını ters köşe yaptı” dedi.

45 yıldır esnaflık ve son 8 yıldır sarraflık yapan Zağlı, geçen hafta başından bu hafta başına kadarki sürede altında yaşanan son durum hakkında bilgi verdi: “Haftanın ilk gününde altın düştü. Biz isteriz ki altın ne yatırımcısını üzsün, ne de biz sarrafları üzsün. Geçen hafta 845 TL’ye sattığımız çeyrek altını bu hafta 815 TL’ye sattım. Az önce yaptığım hesaplamaya göre 6000 TL zarardayım.”

Zağlı, altın fiyatlarındaki hareketlilikten kendilerinin de rahatsız olduğunu vurgulayarak “Bazen altın fiyatlarının yükseldiği günler yüksek fiyattan sattığımız oluyor. Fiyatların sabit seyirde olmasını istiyoruz. Fakat ülkede hiçbir şey yerinde durmuyor. İç siyasette bir karışıklık altın ve dövizi yükseltebiliyor” sözlerini dile getirdi.

“Altın hiçbir zaman geri düşmez, altın yine zirvesini görür ve ulaşacağı hedefine varır.” diyen Zağlı, altın fiyatlarını başka etmenlerin de etkilediğini belirterek “Bunun akabinde kripto paraların piyasaya sürülmesi ve insanların kripto paraya yönelmesi, altın ve döviz piyasasını etkiliyor. Fakat kripto para birimleri bir balondur. Altından vazgeçmeyin. Altın güvenli bir limandır” diye konuştu.

Altın fiyatlarının üçüncü çeyrekte zirve yapacağını ileri süren Zağlı, “Önümüzdeki günlerde altının seyri yükselişten yana. Çünkü geçen yıl altın bu fiyatlardaydı. Üçüncü çeyrekte gram altın 550-600 TL bandını zorlar” diyerek beklentilerini dile getirdi. Yaz mevsiminin altın piyasasını hareketlendireceğini söyleyen Zağlı, “Düğün mevsiminin gelmesi altın alımını hızlandırır. Gurbetçi vatandaşlarımız küpe, yüzük gibi ürünler alırlar” dedi. 

Zağlı, altın tasarrufu bulunan ve planlayan kişilere telkinde bulunarak “Altın alıcıları hiç üzülmesinler. Altın zirveyi görecek ve herkese mutluluk dağıtacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi