Ertekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Erciyes Anadolu Holding, Kayseri ekonomisi için çok önemli bir değerdir. 13 bin doğrudan, 45 bin dolaylı istihdam ile Kayseri'nin en önemli işvereni durumundadır. 3,5 milyar dolar ihracat yapan Kayseri'mizin 505 milyon dolar ile ihracatının 7'de 1'ini yapmaktadır. Kayseri'miz için bu kadar önemli olan bu yapının son 4 yıldır TMSF adına emanetçisi benim. Geldiğim günden beri bir 'hoşgeldin' ifadesini esirgemiş, 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulunmamış, 'bir derdiniz, sıkıntınız var mı' dememiş baçı siyasetçilerin benim üzerimden siyaset yapmaya çalışmalarını şaşkınlık, hayret ve üzüntü ile takip ediyorum. Bunların hiçbirine bugüne kadar da cevap vermedim. İlk ve son kez cevap vereceğim" diye konuştu.

"BANA VE BERAT ALBAYRAK'A VERİP VERİŞTİRDİ"

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ile ilgili konuşan Ertekin, "Geçen sene tam bu vakitlerde Kayseri vekilimiz Çetin Arık bey, katıldığı bir televizyon programında 5 dakika boyunca bana ve sayın Berat Albayrak'a verip veriştirmişti. Konu fabrika açılışımıza davet edilmemiş olması idi. O konuşmada bir de beni cepten aradığını ama kendisinin telefonunu açmadığımı, geri dönüş yapmadığımı söylemişti. Oysa bu fabrika açılışından sadece 2-3 hafta önce, yani göreve başlamamdan 3 yıl sonra sayın Çetin Arık ile ilk temasımız gerçekleşti. Meclisteki makamından holdingi aramış, benimle telefonda görüşmüştü" diye konuştu.

"KIRDIĞI POT YÜZÜNDEN İZAH VERDİK"

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ile ilgili de konuşan Ertekin, "16 Aralık 2021'de İstikbal Mobilya'nın Antalya'da bayi toplantısını yaptık. Yurtiçinden 600, yurtdışından 100 bayimiz katıldı. İstikbal bayileri, yaşadıkları şehrin en saygın iş insanlarından oldukları için çok zor bir araya toplayabildik. Bayi toplantımızla ilgili sayın Dursun Ataş'ın attığı tweet her şeyi berbat etti. Bu iş insanları için 'Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!' diye tweet attı. Yaptığı hatanın farkına vararak sonra tweet'i sildi. Ama o süre içinde onlarca bayimize sayın vekilin kırdığı pot yüzünden izah vermek zorunda kaldık" ifadelerine yer verdi. 1971 İstanbul doğumlu olan Alpaslan Baki Ertekin, 18 Ağustos 2016'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kayyım atanan Boydak Holding'e 25 Aralık 2017'de TMSF tarafından Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO olarak atanmıştı. Halen TMSF tarafından yönetilen holding, 25 Ekim 2019'da aldığı karar ile "Erciyes Anadolu Holding" adını almıştı.

Editör: Haber Merkezi