FESLİ DELİ KADİR VE BAŞKAN MUSTAFA PALANCIOĞLU!

Merhaba değerli okurlarım;

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun 5 Mayıs 2020 Saat: 20:49 da kişisel resmi sosyal medya (Facebook- Twetter- İnstagram) hesaplarından “Vefatının birinci sene-i devriyesinde merhum Kadir Mısıroğlu Hocamızı rahmetle anıyorum” şeklinde bir paylaşım yapıldı.

Söz konusu paylaşım, tüm Türkiye de olduğu gibi ana gündem maddesi Coronavirus olan Kayseri’nin gündemini bir anda değiştirmeye yetti!

Kayseri’de faaliyet gösteren kontrollü ve güdümlü medya organlarında konuya çok yer verilmese de, sosyal medya adeta yıkıldı!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nu destekleyenler bir yandan bastırıyor, Kadir Mısıroğlu’na sevgisini dışa vuran Başkan Palancıoğlu’na tepki gösterenler diğer taraftan!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun sosyal medya hesapları, bir anda sayıları hiç de azımsanamayacak derecede olan Hilafet ve Şeriat özlemi çeken Kayserililerle, Cumhuriyet’in yılmaz bekçisi Kayserililerin muharebe meydanı haline geldi!

Sosyal mecralarda, O Duvardan- Bu Duvara konuya ilişkin yapılan klavye hamleleri, Palancıoğlu’nun tam donanımlı sosyal medya ekibi tarafından yumuşatılmaya çalışılsa da çok da başarılı olamadı.

Günün sonunda ortalık toz duman olunca, Başkan Palancıoğlu, “Sosyal medya hesabımdaki paylaşımları belediye personelim kullanıyor” şeklinde açıklama yapmak zorunda kaldı.

Ben bir gazeteci olarak Başkan Palancıoğlu’nun Fesli Deli Kadir (Kadir Mısıroğlu) açıklamasından hiçbir şey anlamadım…

Başkan Palancıoğlu o çapsız savunma ile “Kadir Mısıroğlu benim hocam değil, belediye personelimin hocası mı demeye getirdi” acaba?

Eğer böyle ise o açıklamalar kendinin değilse, neden o personeline sosyal medyasına müdahale emri verip o yakışıksız Fesli Deli Kadir paylaşımını kaldırtmıyor acaba?

Şu an itibariyle Tarih 7 Mayıs 2020 saat 05:47, Başkan Palancıoğlu’nun Kadir Mısırlı paylaşımları hala yerinde duruyor!

Ayrıca Başkan Palancıoğlu, kendi şahsi fikirlerini sanki belediyenin kurumsal fikriymiş gibi neden Melikgazi Belediyesi logosu kullanarak paylaştırır ki?

Hocaları Fesli Deli Kadir olan Melikgazi Belediye personeli bireysel kişilik ile tüzel kişilik farkını kavramaktan aciz mi acaba?

Melikgazi Belediyesi’nde hocası Fesli Deli Kadir (Kadir Mısıroğlu) olan kaç personel var acaba?

Kayseri, yine Melikgazi bölgesinde ve Palancıoğlu Başkanlığı’nda patlak veren son karpuzcu vakasından beri sosyal medyada hiç bu kadar gündem olmamıştı!

✵✵✵

Gazeteci- Yazar, Avukat Kadir Mısıroğlu namı diğer fesli deli Kadir hayattayken o düzende hiç yaşamadıkları halde, “Hilafet” ve “Şeriat” özlemi çeken ama bir türlü bu özlemlerini yüksek sesle dillendiremeyen korkak ve aciz kitlelerin sesi olmuş Millî Mücadele yıllarında yaşanan olayları, çarpıtarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Marşımızın Yazarı Mehmet Âkif Ersoy’a ağza alınmayacak hakaretler etmiştir!

Yaşamı boyunca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e küfrederek adeta pirim yapan Fesli Deli Kadir’in (Kadir Mısıroğlu) Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yattığı ve daha sonra Cerrahpaşa Tip Fakültesi Psikiyatri Kliniği'nden aldığı raporu da vardır!

Fesli Deli Kadir’in (Kadir Mısıroğlu) 1983 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılıp İngiltere'ye iltica etmesi ve sonrasında yaşanan olaylara değinirsek konu iyice dağılır.

Konuyu dağıtmamak hem de, ölmüş kişinin arkasından konuşmamak adına, Fesli Deli Kadir (Kadir Mısıroğlu) hakkında ben daha fazla bir şey söylemek istemiyorum!

Zaten Kadir Mısıroğlu ve onun gibi düşünenlere gereken cevap, en güzel bir biçimde Neyzen Teyfik’in “Be Hey Dürzü” isimli şiirinin son iki kıtasında verilmiştir!

✵✵✵

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun olay yaratan Kadir Mısıroğlu paylaşımının ardından CHP İl Başkanı Ümit Özer, Palancıoğlu'na istifa çağrısı yaptı.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da konuya ilişkin açıklamasında, “Fesli Provokatör, Fesli Münafık Kadir Mısırlıoğlu’nu anmanın tam karşılığı akıl tutulmasıdır. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi.

İYİ PARTİ Genel Başkanı Meral Akşener’in Danışmanı Hasan Sami Özvarinli ise “Fesli Kadir ve onu sevenler Atatürk ve Türk düşmanıdır....Ermeni kanının damarındaki kıpırdayışına hakim olamayan soysuzlardır...! Dün başında bulundukları kurumdan FETÖ örgütüne devlet imkanlarını seferber eden hainler, doğal olarak bugün Fesli Kadir'in yasını tutacaklardır. Çünkü onlar hep haindi... Hatta Kayserililer iyi bilir bunların dedeleri de haindi !!! Çorbacı kebapçılar...” diye sert ifadeler kullandı.

Memleket, sosyal medya üzerinden çalkalanıyor ancak, olaylara tepki gösteren etkili ve yetkili kişi sayısı garip bir biçimde bir elin parmaklarını geçemiyor!

Anlaşılan tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri olarak da değişik bir dönemden geçiyoruz!

✵✵✵

Her neyse, şimdi sizleri 6 Mayıs 2019’a götüreyim…

Yani İstanbul’daki Çamlıca Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Üsküdar'daki Nasuhi Mehmet Efendi Camii haziresine defnedilen Kadir Mısıroğlu’nun öldüğü güne!

5 Mayıs 2019’da ölüp 6 Mayıs 2019’da defnedilen Kadir Mısıroğlu için Kayseri’de kim ne dedi hiç araştırdınız mı?

Tabi ki doğal olarak kimse araştırma gereği duymamıştır!

Kadir Mısıroğlu’nun toprağa verildiği o gün Kayseri’den çokça Tweet atıldı ama ben atılan iki önemli Tweet’i sizlerle paylaşacağım!

Bir tanesi Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Mehmet Özhaseki’nin “Değerli tarihçi ve yazar Kadir Mısıroğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âli olsun” şeklindeki paylaşımı!

İŞTE MEHMET ÖZHASEKİ’NİN O PAYLAŞIMININ GÖRSELİ

İkincisi ise, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın aynı gün yaptığı “Değerli tarihçi ve yazar Kadir Mısıroğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine ve bütün sevenlerine başsağlığı diliyorum” şeklindeki paylaşım.

İŞTE MUSTAFA YALÇIN’IN O PAYLAŞIMININ GÖRSELİ

Mustafa Yalçın ve Mustafa Palancıoğlu başkanlar, şuanda Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Mehmet Özhaseki’nin deyim yerinde ise adeta Veliaht Prensleri konumundalar!

✵✵✵

Tablo bu denli garip bir hal alınca, aklıma bir anda Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Eski Başkanı Şükrü Karatepe geldi!

Dönemin CHP’li Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Niyazi Bahçecioğlu’dan görevi devralan Şükrü Karatepe, 1994 – 1998 yılları arasında başkanlık yapmıştı.

Başkan Şükrü Karatepe, 10 Kasım 1996 da, Atatürk düşmanlığı Cumhuriyet karşıtlığı şeklinde yorumlanabilecek konuşmasının ardından Ankara 1 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nden bir yıllık hapis ve beş yıl siyasetten uzak kalma cezası almış ve 24 Nisan 1998'de cezaevine giriş tarihine kadar Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmıştı.

İŞTE ŞÜKRÜ KARATEPE’NİN OLAY YARATAN O KONUŞMASI

Başkan Şükrü Karatepe cezaevine girdikten sonra ise, belediye meclis kararıyla koltuğuna 23 Haziran 1998 tarihinde Mehmet Özhaseki oturmuştu!

Şükrü Karatepe 1 Şubat 2016'dan beri halen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı!

Yani sözün özü şu soruda gizli…

Delinin biri bir kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış buna göre 40 deli 40 kuyuya 40 ar taş atarsa bu taşları kaç akıllı çıkaramaz?

Sorunun cevabını kayseriyerelhaber@gmail.com’a bekliyorum.

Hepinize Coronavirus’den uzak mutlu günler dilerim.

Sağlıcakla kalın…!