Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 gecesi yaptığı darbe girişimi sonrası Türkiye, 2 bin 193 gazi, 248 de şehit verdi. 15 Temmuz'dan sonrası alınan OHAL kararıyla kamuda görev yapan 121 bin 183 kişi ihraç edildi, atılanların 19 bin 248'i geri alındı. Türkiye yaklaşık 1 yıldır, Olağanüstü Hal koşullarında ortaya çıkan Kanun Hükmündeki Kararnamelerle yönetiliyor! O gece halkın canı pahasına seçilmiş hükümete sahip çıkmak için gösterdiği onurlu dik duruş, çevresi ateş çemberi haline gelen Türkiye’yi ve dolayısıyla bizleri daha büyük bir felaketten korudu. Allah bu millete bir daha öyle kara geceler yaşatmasın!

***

15 Temmuz’un üzerinden neredeyse 1 yıl geçti… Aradan geçen bu 1 yıllık süreçte, OHAL yetkileriyle donatılan Polis ve Savcılar tüm yurtta geniş kapsamlı bir temizlik operasyonu başlattı. Cep telefonunda FETÖ’nün gizli iletişim ağı olan By- Lock uygulamasını kullanan ve Bank Asya da hesabı olan çok sayıda devlet memuru işinden-aşından-yerinden-yurdundan edildi. Türkiye Cumhuriyeti, halen ABD’de olan Hain Fethullah Gülen’e gönül verip onun askeri olup, doğrudan veya dolaylı yoldan ona veya kurduğu örgüte destek veren herkesi Fetullahçı Terör Örgütü statüsüne sokmuşsa, bu hain (FETÖ) terör örgütüyle mücadeleyi By- Lock ve Bank Asya hesaplarına indirgemek tek kelimeyle saflık veya ihanettir! Şu an ülkeyi yöneten siyasilerden uzunca bir dönem aldıkları (Kontrolsüz) güçle, “Devlet içerisinde devlet” konumuna kadar gelebilen, onlardan habersiz ticarette, sanayide, eğitimde, adliyede, bürokraside kuş uçurtulmadığı bir yapıyla ve onun mensuplarıyla mücadele; öyle By- Lock ve Bank Asya hesaplarına indirgenerek yapılmamalı! Bir terör örgütüne verilebilecek en büyük desteklerden bir tanesi de mali destektir! Türkiye Cumhuriyeti yasalarında terörizmin mali finansmanını sağlamak suçu en ağır suçlardan bir tanesidir! Kanunlarımızda da diğer yasa dışı terör öğütlerinden olan PKK ve DHKP-C’nin FETÖ’den farkı yoktur! Yasalar önünde bir PKK’lı ve DHKP-C’li ne ise Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları da odur! Bunun böyle bilinmesi gerekir!

***

Yaşanan bir yıllık süreci Kayseri ölçeğinde değerlendirecek olursak, Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının menbağı olan Kayseri’de, bu hain örgüte (FETÖ) ve onun üst düzey mensuplarına sadece Boydak ailesi mi yakındı? Bu hain yapıya finansal desteği sadece Boydak ailesi mi sağladı?

ALİ ÜSTÜNEL NASIL TAHLİYE EDİLDİ?

-Yurtta Sulh Konseyi üyelerinden olan Eski Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi Akın Öztürk’ün eski emir subayı Ali Üstünel, 15 Temmuz darbe gecesi Akın Öztürk’ü neden aradı? O gece Akın Öztürk’e ne rapor verdi? Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde nasıl üst düzey pozisyonlarda görevlendirildi? Görev yaptığı süre zarfında kimlerle irtibat halindeydi? Bunlar soruldu mu? Nasıl delil yetersizliğinden tahliye edildi? Akın Öztürk FETÖ’cü ise 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ’ye dahil olmadı ya! Akın Öztürk o makama nasıl geldi?

NEYİ İTİRAF ETTİLER?

- İtirafçı olup etkin pişmanlıktan yararlanarak tahliye edilen AKP Kayseri Eski İl Başkanı Ömer Dengiz, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KAYSO Eski Meclis Başkanı Nurettin Okandan ve Mercan Tekstil Sahibi Ahmet Mercan neyi itiraf etti? Onların yaptığı itiraflar sonrası kimlere gözaltı ve tutuklama yapıldı? Emniyet birimleri ve OHAL Savcılarına FETÖ’nün çökertilmesi için hangi bilgiyi verdiler ve neye göre tahliye edildiler? AKP Kayseri Eski İl Başkanı Ömer Dengiz görevde iken hangi bürokratları hangi pozisyonlara yerleştirdi? Ağabeylerinin talimatı ve Dengiz’in oluru ile göreve gelen kaç bürokrat görevden alındı? Kaçına gözaltı veya tutuklama yapıldı?

KAYSERİ ESKİ VALİSİ ORHAN DÜZGÜN NASIL SERBEST KALDI

- Demir Grup Yönetim Kurulu Üyelerinden Olan Mustafa Demir ile Tuğba İlgü’nün sahibi olduğu Nevşehir Ortahisar’daki Elika Otel de hangi FETÖ toplantıları yapıldı? Burada hangi FETÖ’cüler ağırlandı? Şu an FETÖ’den ihraç edilen Kayseri Eski Valisi Orhan Düzgün o toplantılar da var mıydı? Yoksa sadece tavla oynamaya mı gitti? Kayseri Eski Valisi Şerif Yılmaz Kayseri’de neler yaşadı? Nasıl göreve geldi nasıl gitti? Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Kayseri Eski Valisi Şerif Yılmaz arasında ne geçti? Gül, Kayseri Eski Valisi Orhan Düzgün’e neden sahip çıktı? En önemlisi Kayseri Eski Valisi Orhan Düzgün nasıl serbest kaldı?

GESİAD’IN İŞ GEZİLERİNİN NEDEN ÜSTÜ ÖRTÜLDÜ?

- FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen ve FETÖ’ye iş adamı avlayan GESİAD Kayseri yöneticilerinden hiç tutuklu kalmadı. GESİAD’ın organize ettiği iş gezilerinin neden üstü örtüldü? Gesiad’ın İş Kadınları Platformu top yekûn neden hiç huzura çağrılmadı?

KINAŞ, ARVEN OLUNCA İŞ BİTTİ Mİ?

Boydak ailesinin mal varlığına el konulurken dönemin GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş’ın ortağı olduğu KINAŞ İnşaattaki hisselerine neden el konulmadı? Kınaş İnşaat Kayseri’de hangi arazileri kapatıp üzerine devasa binalar dikti? Söz konusu arazilerin üzerine konut yapılmasının önünü hangi Belediye Başkanları açtı? Kınaş’a yol veren Belediye Başkanları hakkında tek satır soruşturma yapıldı mı? Kınaş ismini değiştirip Arven yapınca yıllarca (FETÖ) cemaatin nimetlerinden faydalanarak büyüyen ve servetine servet katan Orhan Say’dan hiç hesap sorulmayacak mı? Hamdi Kınaş (FETÖ) cemaate verdiği mali desteği ortağı olan Orhan Say’dan habersiz mi verdi? BOYDAK HOLDİNG ismini başka bir isimle değiştirip durumu kurtaramadıkları için katakulli yapmayı beceremeyen Boydak ailesi memleketin en saf ailesi olsa gerek! Gerçi KAYSO Eski Başkanı Mustafa Boydak’ın “Vergilerimizi ödeyemiyoruz” serzenişiyle mahkemenin milyonların üzerindeki tedbiri kaldırması akıllarda soru işaretleri bıraksa da o devede kulak bence!

BAKAN ÖZHASEKİ’NİN NEDEN TEK SATIR İFADESİ ALINMADI?

Şu an tutuklu bulunan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak başta olmak üzere kendilerini cemaatle tanıştıran kişinin dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki olduğunu açıkça beyan etmesine rağmen, şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Mehmet Özhaseki’nin neden tek satır ifadesi alınmadı? Özhaseki bir iş gezisi esnasında FETÖ’ye finans sağlamak adına aynı uçakta bulunduğu Kayserili iş adamlarından para topladı mı toplamadı mı? Özhaseki’nin Kayseri Erkilet de bulunan milyon dolarlık araziyi KHK ile kapılan Melikşah Üniversitesi’nin Kuruculuğunu üstlendiği Burç Eğitim Kültür Vakfı’na 17- 25 Aralık sonrası devriyle ilgili neden tek satır ifadesi alındı mı? Alınmadı! Gülen Yüzler, Serhat Dershaneleri ve Kılıçaslan Eğitim Kurumları boyutlarını hiç açmıyorum!

YAŞLILILARIN SUÇ İŞLEME ÖZGÜRLÜĞÜ MÜ VAR?

Akansu Koleji’nin sahibi Yılmaz Akansu’ya gelecek olursak, Fetullahçı Terör Örgütü’nün destekçisi ve üyesi olacaksın ifaden alınacak serbest bırakılacaksın! Neymiş “Yılmaz amca yaşlıymış” Türkiye Cumhuriyeti’nin Hukuk ve Adalet sistemi ne zamandan beri yaşlı suçlulara ayrıcalık tanımaya başladı? Yaşlıların suç işleme özgülüğü veya terör örgütüne üye olma özgülüğü varda ben mi bilmiyorum? O zaman Türkiye’deki tüm cezaevlerindeki yaşlı suçluları serbest bırakalım! Burası muz cumhuriyeti mi?

HACETTEPE FİZİK TEDAVİ MERKEZİ AYRI BİR VAKA

15 Temmuz Darbesi sonrası çıkartılan Kanun Hükmündeki Kararname ile el konulan Hacettepe Fizik Tedavi Merkezi’nin hissedarları olan 7 sanığın tamamı Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davadan nasıl beraat etti? Devlet hastaneye KHK ile el koydu ancak, davada yargılanan sanıkların tümü beraat etti. Değerli okurlarım böyle bir durum olabilir mi? Sanki fıkra gibi… Gül gülebilirsen ağlanacak halimize! Bu 7 sanık bu davadan nasıl beraat etti? Bu işin faturası kime kesilecek belli değil? Bu adamlar suçlu ise neden serbest bıraktınız? Suçsuz ise neden hastanelerine el koydunuz? “FETÖ, FETÖ ile Mücadeleyi sulandırmaya çalışıyor” derlerdi de bu kadar sulanacağını o kararı veren Hakim bile düşünememiştir herhalde!

OHAL VAR DİYE DEMOKRASİ’Yİ DE RAFA KALDIRMADIK YA!

Son olarak Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin çiçeği burnundaki Yeni Hakimi Murat Şamlı, göreve geldiği andan itibaren 71 sanıklı FETÖ davasında 6 kişiyi tahliye etti. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla Abdullah Eraslan, Mustafa Enes Haskaraman, Süleyman Gürkök, Seyit Sevgin, Şaban Hasçalık, Mustafa Özütürk tahliye edildi. Aynı davada sadece 16 kişi tutuklu kaldı. Mahkeme Başkanı Murat Şamlı yer olmadığını gerekçe göstererek basın mensuplarını dahi içeriye almadı! Bundan önceki celseler hep adliyenin konferans salonunda yapılırdı. Yer yok diye basın mensuplarını içeriye almamak da nedir Allah aşkına? Siz bu 6 kişiyi hangi gerekçeyle serbest bıraktınız? OHAL var diye Türkiye Cumhuriyeti’ndeki demokrasiyi de rafa kaldırmadık ya? Basın Özgürlüğü mevcut Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 28’inci maddesinde güvence altına alınmıştır! Siz, Hâkim de olsanız bu hakkı ihlal edemezsiniz! O duruşmayı takip etme hakkını siz bize lütfetmiyorsunuz, biz gazeteciler o gücü Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’ından alıyoruz! O duruşmalar salon küçükse büyük salonlarda da yapıldı yine yapılabilir!

AHMET TÜRKMEN’İN VERECEĞİ İFADE KAYSERİ’DE FETÖ MÜCADELESİNDE DÖNÜM NOKTASI OLACAK

Kayseri’deki FETÖ davalarındaki en son gelişmeye de değinecek olursak, FETÖ’nün Adliye İmamı olduğu iddia edilen Türkmenler Petrol Sahibi Ahmet Türkmen Türkiye’nin göbeği Ankara, Ankara’nın göbeği Çankaya da saklandığı bir evde yakalandı. 508 gün sonra yani 1 buçuk yıl firari gezen Ahmet Türkmen, bir süre önce Resmi Gazetede yayımlanan 90 gün içinde ülkeye gelmezlerse vatandaşlıktan çıkarılacak isimler arasındaydı. Ahmet Türkmen’i tam 1 buçuk yıl boyunca Ankara’nın göbeğinde kim gezdirdi ve kim yakalattı ise Kayseri’nin en büyük FETÖ’cüsü odur! Bu adam ne yedi ne içti diye sormayacağım çünkü defalarca söylenmesine rağmen Fatih Mahallesi’ndeki para basan petrol istasyonuna ne hikmetse el konulmadı. Vatandaşlıktan çıkarılacağını öğrenmese herhalde ortaya hiç çıkmayacaktı! Ahmet Türkmen, Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından şu an sorguda! İnşallah bunca zaman ne yaptığını, nerelerde saklandığını, Ankara’nın göbeğinde hangi siyasilerle bir araya geldiğini bir bir anlatır. Normal şartlarda FETÖ mensubu üstüne üstlük Adliye imamı olan Ahmet Türkmen’in yakalanması Kayseri yerelindeki siyaset, ticaret, yargı cenahında halen faaliyet gösteren 250’ye yakın üst düzey insanın uykularını kaçırmış olması lazım! İnşallah ifadesinde anlatacağı şeyler Kayseri’deki FETÖ mücadelesinde bir dönüm noktası olur!

***

15 Temmuz 2016 gecesi asla unutulmamalı FETÖ ile mücadele de lafta kalmamalı!

Kayseri’de FETÖ’cü olup kendi şirketlerinde ve çevresindeki yakınları üzerinde milyon dolarlar saklayan, bazı inşaat firmalarıyla gizli ortaklıklar kurup milyar dolarların üstüne yatan, İnşaat şirketlerinden “İvasız Bağış” adı altında toplanan milyonların hesabı görülmeden, Kayseri’nin bürokrasisi, ticareti, sanayisi, adliyesine bu paralarla yön veren FETÖ’cüleri bir kenara bırakarak, cep telefonunda By-Lock çıkan, Bank Asya’ya para yatıran gariban öğretmenler ve memurlarla uğraşmak FETÖ ile mücadele değil, müzakeredir!

Siz böyle yaparsanız, birileri çıkar 2 bin 193 gazi, 248 de şehit verilen 15 Temmuz gecesine “Kontrollü Darbe” der!

İşte o zaman sus pus olup kalırsınız!

Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ve ekibinin FETÖ ile mücadeledeki üstün gayret ve çabası takdire şayandır! KOM şube başta olmak üzere yapılan operasyonlar ve sonuçları Kayseri Kamuoyunun gözü önündedir.

Ancak Kayseri’de sorgulanmaya muhtaç gelişmeler yaşanmaktadır!

Sen, ben , bizim oğlan mantığı güdülüp torpil ile adalet sağlanmaya kalkılırsa bunun sonuçlarının altından kimse kalkamaz!

Komşu da tuz kokmaya başlarsa, önce Kayseri sonra Türkiye kokmaya başlar!

Hainliğin ve ihanetin telafisi olmaz, bedeli çok ağırdır!