Kayseri’nin Sarız ilçesinde düzenlenen 1’nci Dünya Avşarlar Şenliği büyük ilgi gördü. Coşkulu geçen şenliğe CHP Milletvekili Çetin Arık, MHP Milletvekilleri Hasan Ali Kilci, Süleyman Korkmaz, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu ile çok sayıda davetli katıldı.
Dünya Avşarlar Derneğinin Organizasyon’unda gerçekleştirilen1.Dünya Avşar şenlikleri Sarız ilçesi Tekneli mahallesinde yapıldı.

İlk olarak düzenlenen şenliğe CHP Milletvekili Çetin Arık, MHP Milletvekilleri Hasan Ali Kilci, Süleyman Korkmaz, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Ramazan Bayramına denk gelen Senliğe katılım yüksek oldu. Şenliğin ev sahipliği yapan Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu burada yaptığı konuşmada daha çok Avşarların yeraldığı bu coğrafyada barış ve huzur içinde yaşadıklarını söyledi.

Eroğlu şöyle devam etti:
“Halkımız, yüzyıllar boyunca, hoşgörü ve barış ortamının sağlanması için uğraşmıştır. Barışın ve medeniyetin mirasçısı bir millet olarak işte bu iklimi yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi yeniden ihya etmeye ve yaşatmaya mecbur olduğumuzu görmek durumundayız. Bunun yolu da hem kendi tarih ve medeniyetimizi iyi bilmekten hem de bölgesel denge hedef ve beklentileri çok iyi tahlil etmekten geçmektedir. Bugün burada birlikte olmamız çok önemlidir. Bundan böyle bizleri bir araya getiren şenliğimizi düzenleyenlere bizlerde destek olacağız. Bu şenliğin düzenlenmesine katkı sunanlara teşekkür ediyorum” dedi.
HABER:SELAHATTİN KARAKOÇ

Editör: Haber Merkezi