Okuldaki çocuklar kendi harçlıklarından biriktirip tedavi gören kanserli çocuklara hediye aldılar. Sınıf öğretmenleri; Mehmet Akif Atila, Hatice Atila ve Sevcan Kaya bu hediyeleri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde Onkoloji servisinde tedavi gören hasta çocuklara dağıttılar.

Gözlerindeki mutluluk görülmeye değerdi diyen sınıf öğretmenlerinden Mehmet Akif Atila “Biz Yeşilhisar’dan geliyoruz. Ziya Gökalp İlk Okulunda sınıf öğretmeni olarak çalışıyoruz. Bir projemiz vardı çocuklarla birlikte ortaklaşa karar verdiğimiz ‘1 Avuç Mutluluk’ isminde projeydi. Çocuklar kendi harçlıklarından artırdıkları paraları sınıflarımızda topladığımız kumbaralarda biriktirdiler. İşte bu kumbaralarda biriken paralarla da biz çocuklarımıza oyuncaklar, kutu oyunları ve boya malzemeleri gibi ürünler aldık. Birazda yiyecek ve içecek tarzı ürünler aldık. Biraz önce teslim ettik. Çocuklarımıza dağıttık.

Hem bayramın sevincini yaşasınlar istedik. Eşimle hocam dağıttı ürünleri. İnanın gözlerindeki mutluluk görülmeye değerdi. Çok büyük bir şey değil ama onları mutlu etmek onlara bi nebze olsun heyecan katmak bizim için değerliydi. Buradan velilerimize, öğrencilerimize ve bize destek veren kaymakam beye teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU ETKİNLİKTEKİ AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK”

Çocukların gözlerindeki sevincin en iyi mutluluk olduğunu belirten sınıf öğretmenlerinden Hatice Atila “Bu etkinliği yapmaktaki asıl amacımız çocuklara değerlerimizi kazandırmak ve farkındalık yaratmaktı. O farkındalığı çocuklarımızda ve velilerimizde yarattığımızı düşünüyoruz. Çok güzeldi. Özellikle çocukların gözlerindeki sevinci görmek gerçekten en iyi mutluluktu” diye konuştu.

“O HEYECAN BİZE YETİYOR”

Sınıf öğretmenlerinden Sevcan Kaya “Çocuklarımızın kumbaralarındaki bir avuç mutluluğu dağıttığımızdaki o heyecan bize yetiyor. Tüm velilerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. (BGC)

Editör: Haber Merkezi