CHP Kayseri Gençlik Örgütleri İl Başkanı Eda Albayrak şu ifadelere yer verdi: Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Gençlik Örgütleri olarak; 1857 yılında kadın mücadelesinin ilk kıvılcımını yakan kahraman tekstil işçisi kadınlarımızdan bu yana eşitlik ve özgürlük kavgasına omuz veren tüm kadın kardeşlerimizin kavgasını selamlıyoruz! 111. 8 Mart'ı karşılarken; kadınların yaşamlarının teminatı olan İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmaması ve düşmanlaştırılması ile karşı karşıyayız. 1 yılda 408 kadın katledildi. Sadece 2021 yılında 67 kadın katledildi. Kadınları her defasında itaat etmeye zorlayan zihniyet ve suçluyu aklatan ve kollayan yasalar, katillerini de gün geçtikçe güçlendirdi. Gelişen, modernleşen ve uygarlaşan çağa karşın ataerkil sistem tarihinin en ilkel, kokuşmuş ve gelişmiş sömürü ve ezme politikası ile bugün siyasi erkten kazandığı meşruluktan güç alarak kadınların en temel hakkı olan yaşam haklarını aleni bir biçimde gasp etmektedir. Yoksullaşan ekonominin, pandemi koşullarının yine en büyük faturasını, tanınmayan yok sayılan emeği ile kadın işçiler ödemektedir.

SÖZ, YETKİ, KARAR HAKKI BİZİMDİR

Bugün ülkemizde kadınların siyasette temsiliyeti; 192 ülke arasında 117. sırada yer alması gerçeğinden beslenmektedir. Kadınların yaşadığı ayrımcılık, ötekileştirme, şiddet ve istismar bu ülkenin siyasal ve sınıfsal sorunudur. Biz bu ülkenin ilericilik hattında mücadele veren, gençlik örgütleri olarak iktidarın kadınlar üzerine baskı aracı olarak kullandığı erk sistemin bir parçası değil bu sistemi değiştirecek iradeyi gösterecek olanlarız. Önleyici ve caydırıcı yasal düzenlemelerin, koruma yasalarının ve şiddet öncesi-sonrası kadına yönelik tüm politikaların uygulanmasını istiyoruz! Söz, yetki, karar hakkı bizimdir. Erkek egemenliğinin gölgesinde değil özgürce yaşamak, ifade etmek, yönetmek, üretmek istiyoruz!

MÜCADELEMİZ HEP DEVAM EDECEK

Kadınların hayatlarını tek tipleştirmeye çalışan bu zihniyetle, ilk önce biz kadınlar hesaplaşacağız. Her gün yaşam çığlığını büyüten ve örgütlü gücüyle yeniden ayağa kalkan kadın mücadelesi var. Tercihimiz eşit, özgür, demokratik, adil bir yaşamdan yana... Mücadelemiz hep devam edecek! Kadın tacizleri, tecavüzleri ve cinayetleri durana kadar susmayacağız! Daha çok gülecek, daha çok bağıracak ve kadınlar olarak daha çok örgütleneceğiz. Kız kardeşlerimize çağrımızdır. Ben değilsem, sen değilsen kim? Şimdi değil de ne zaman? Bir kadının özgürlüğü tüm kainatın özgürlüğüdür, özgür eşit ve örgütlü olun.”dedi.
 

Editör: Haber Merkezi