11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, baba ocağı Kayseri’ye gelerek kendi adını taşıyan üniversitedeki bazı etkinliklere katılacak.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 10.30’da Erkilet Havalimanı’nda il protokolü tarafından karşılanacak. Gül daha sonra Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Kampüsü’ne geçerek Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve akademik personelle görüşecek. Ardından AGU Kampus alanının yanı başında yapımı süren Cumhurbaşkanlığı Müzesi’nde incelemelerde bulunacak olan Gül, kampusun karşısındaki 70 yıllık tarihe sahip estetik taş binalardan oluşan Hakime-Ahmet Kamil Erciyas Öğrenci Köyü’nün açılışını yapacak. Bir ve iki kişilik odalarda öğrencilere konaklama olanağı sağlayan toplam 36 bin 622 metrekarelik alanda bulunan öğrenci köyünde otopark, koşu ve yürüyüş yolları, tenis, basketbol, voleybol ve futbol sahaları da yer alıyor. 16 bloktan oluşan öğrenci köyündeki bloklarda AGÜ’lü öğrenciler, ortak olarak kullanabilecekleri oturma odaları ve etüd salonları da bulunuyor. 


AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, "Üçüncü nesil devlet üniversitesi olan AGÜ öğrenen odaklı yaklaşımıyla geleceği şekillendiren bireyle yetiştirmeyi hedefleyen üniversitemiz, sayın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve hayırsever Erciyas ailesinin katkısıyla öğrencilerimize modern, konforlu, çağın gereksinimlerine uygun, geleneksel yurt tanımının çok ötesinde bir konaklama hizmeti sunuyor. AGÜ Hakime-Ahmet Kamil Erciyas Öğrenci Köyü Sümer Kampusumuzun hemen yanı başında yer almaktadır. Öğrencilerimize bu olanağı kazandıranlara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi