Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Tınaztepe Sosyal ve Spor Tesislerinde YKS kursuna iştirak eden 120 öğrencinin 120 ıhlamur fidan dikimini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Melikgazi Belediye Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Gesi Güney Mahallesinde oluşturulan alana 120 ıhlamur fidanı dikildiğini belirten Dr. Mustafa Palancıoğlu, Üniversiteye hazırlık kursunda okuyan 120 öğrencinin sosyal sorumluk projesi kapsamında toplumsal bir çalışmayı yerine getirdiklerini kaydetti.

Öğrenciler ile yapılan fidan dikimlerinde öğrencilere doğa ve çevre sevgisini hatırlattıklarını ve bizzat çalışmalara katılmalarını sağlayarak da bir bakıma onlara fidanları zimmet ettiklerini ifade eden Dr. Mustafa Palancıoğlu, fidanların sulama bakımı belediyenin yapacağı ancak her öğrenciye bir fidanı zimmetlediklerini böylece sahiplenerek fidanları koruyup kollayacaklarını sözlerine ekledi.

Ihlamur fidanı dikimini gerçekleştiren Öğrenciler ise ağaç diktikleri için mutlu oldukları, ilk kez ağaç dikmenin kendilerine büyük mutluluk verdiğini, dikilen bu ağaçlara sahip çıkacaklarını ve zaman zaman gelerek kontrol edeceklerini söylediler.

Editör: Haber Merkezi