Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ile birlikte yaptığı çatkapı denetimler sırasında pandemi ile mücadele kapsamında toplu ulaşımda 15 gün daha ayakta yolcu alınmayacağını açıkladı. Vali Günaydın ise, “Büyükşehir Belediyesi’ne fedakarlığı nedeniyle teşekkür ediyoruz. Geride kalan sürede ayakta yolcu alınmamasının olumlu etkileri rakamlara yansımış durumda” ifadelerini kullandı.

Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, salgınla mücadele kapsamındaki denetimlerini titizlikle sürdürüyor. Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç, bu kez de Gevher Nesibe Mahallesi’nden başlayarak, Kurşunlu Parkı, Düvenönü Meydan dahil olmak üzere Sur Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik konusunda uyarılarda bulunarak, pandemi sürecinde uyulması gereken kuralları anlattı.

Denetimler esnasında değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, salgınla mücadele kapsamında “birlik ve beraberliğin” ne denli önemli olduğunu ifade ederek, yerel yönetimler olarak dayanışma içerisinde süreci ilerlettikleri kaydetti. Pandemi sürecindeki vaka artışlarının önüne geçilmesi adına Kayseri’deki denetimleri hassasiyetle sürdürdüklerini belirten Başkan Büyükkılıç, eğitimden, ulaşıma, her alanda tedbir aldıklarını dile getirerek şunları kaydetti:

“Bizlere düşen uyum kültürü içerisinde, dayanışma içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalarda koordine olup, kamuoyuyla paylaşmaktır. Üzerimize ne düşüyorsa, lojistik manada hepsini yapıyoruz. Filyasyon ekibine verdiğimiz destekler, hastanelere verdiğimiz destekler, ulaşımda yaptığımız fedakarlıklar asla göz ardı edilemez. İşin başından beri maske, kolonya, dezenfektan üretiyoruz. Artık bunları aştık. Rutin hale geldi. Bunların yanında biz KAYMEK olarak uzaktan eğitimimizi başlattık. Online bir şekilde altyapısını oluşturduk. Yavrularımızı mağdur etmiyoruz. Üniversiteye ya da liseye hazırlık kurslarında her türlü desteği veriyoruz”

OTOBÜSLER 15 GÜN DAHA AYAKTA YOLCU ALMAYACAK

Pandemi sürecinden dolayı toplu taşıma araçlarını kullanan Kayserililerin sağlığını düşünerek, riskleri en aza indirebilmek ve Kayseri’deki ulaşım ağını güçlendirmek için 24 otobüsü Büyükşehir’in ulaşım filosuna eklediklerini de ifade eden Başkan Büyükkılıç, toplu ulaşımda vatandaşları mağdur etmemek için 15 gün daha ayakta yolcu almayacaklarını dile getirdi. Büyükkılıç, “Ayrıca ulaşımla ilgili, gerçekten son süreçte alınan olumlu sonuçlardan kaynaklı olarak, biz bir fedakârlık daha yapıyoruz. 15 gün daha ayakta yolcu almamaya, başka şehirlerde olduğu gibi yüzde 30, yüzde 50 değil. Ayakta yolcu almamaya özen göstererek, ulaşım hizmetlerimizi sürdüreceğimizi buradan paylaşmak istiyorum. Çünkü, Kayserimiz bizim için önemli. Kayserimizin bizleri seven, güvenen, vatandaşları bizler için çok çok önemli. Biz onları seviyoruz. Onlar için her türlü fedakârlığa varız diyoruz. Burada gördüğünüz gibi 24 tane yeni otobüs almak suretiyle de ulaşımla ilgili yapmış olduğu çalışmayı adeta filomuzu güçlendirmek suretiyle daha da verimli hale getirdik. İnşallah hem standardı yüksek hizmetlerle, hem uygun şekilde oluşturduğumuz koşullarla vatandaşlarımıza bu hizmeti vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, Kayserililere seslenerek, “İhtiyaç olmadıkça hastanelere, sağlık merkezlerine gitmeyin. Virüsün ya da başka mikropların potansiyelize olarak yaşadığı en riskli ortam, sağlık ortamlarıdır. Kronik hastalarımız reçetelerini zaten eczaneden rahatlıkla alabiliyor. Aile hekimlerine, hastanelere, polikliniklere taşınmaya gerek yok. Bu konuyu göz ardı etmeyelim. Çok faydasını göreceğiz. Tekrardan teşekkür ediyorum. İnşallah hep beraber dayanışma içerisinde süreci rahatlıkla yöneteceğimizi aşacağımızı umuyor, inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’IN “AYAKTA YOLCU ALINMASIN”TALİMATI VAKA SAYISINDAKİ ARTIŞI DÜŞÜRDÜ

Kayseri’de haftada bir kez denetimler yaparak, vatandaşları pandemi süreci hakkında bilgilendirdiklerini ve uyarılarda bulundukları söyleyen Vali Şehmus Günaydın ise, virüsle mücadeleyi her an, her dakika, her saniye canlı tuttuklarını ifade ederek, 15 gün önce Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda otobüslerde ayakta yolcu almadıkları için vaka sayısı artışında düşüşlerin olduğunu belirtti. Vali Şehmus Günaydın, gayretleri ve çalışmaları için Başkan Büyükkılıç’a teşekkürlerini iletti.

Editör: Haber Merkezi