Kentin her noktasına sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temini sağlayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, diğer yandan şebekede meydana gelen kayıp kaçak oranını 2021 yılında da en minimum seviyede tutmayı başardı.

Kayseri genelinde şebekeden kaynaklı fiziki kayıp kaçak su oranını dünya standartlarına indirmek için akustik yer mikrofonu cihazları ile tarama faaliyetlerini aralıksız şekilde sürdüren KASKİ, 48 bin kişinin bir yıllık su ihtiyacı olan 2 Milyon 660 bin metreküp su kaçağının önüne geçti. Titiz çalışmalar neticesinde 15 Milyon TL gibi önemli bir tasarruf sağlanmış oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yapılan çalışmalar ile hem su kaybının önüne geçilerek sisteme kazandırıldığını hem de yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçildiğini kaydetti.

KASKİ Genel Müdürlüğü’nün, fiziki su kayıp kaçaklarını önlemek için aralıksız çalıştığını belirten Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu: “Kayıp kaçaklarda; su tesisatındaki boruların zamanla yıpranması, bağlantı yerlerinin deforme olması, şebeke borularının ekonomik ömrünü yitirmesi gibi pek çok neden var. KASKİ’miz tüm ilçelerimizde 233 alt bölgenin, 43’ ünde saha çalışmalarını tamamladı.

Bu bölgelerimiz de SCADA sistemi ile takip edilmeye başlanmış olup, son teknolojik cihazlarla arızalar tespit edilmektedir. Yapılan bu çalışmalar ile birlikte sistemde yüksek basınç olan alt bölgeler tespit edilerek, basınçlar düşürüldü. Bununla birlikte yıl içerisinde 182 adet arıza giderilerek 48 bin kişinin 1 yıllık su ihtiyacı olan 15 milyon TL değerindeki 2 Milyon 660 bin metreküp su kaçağı önlenmiş oldu. Su kaçaklarının önüne geçmek amacıyla kayıp kaçak ekiplerimiz kentimizin tüm caddelerinde, sokaklarında 2022 yılında da arama tarama ve dinleme faaliyetlerine 7/24 esasına göre devam edecektir.”dedi.

Editör: Haber Merkezi