Gültepe Mahallesinde 32 bin 500 metrekare arsada vatandaşlarla sözleşme yapan müteahhitler 102 hissedarı 16 yıldır mağdur ettiği ortaya çıktı. 16 yıldır mağdur olan ve sıkıntılarını dile getirmek için mücadele eden vatandaşlar yapılan binaların önünde bir eylem yaptı.

Yapılan eyleme Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve grup başkan vekili Kazım Yücel’de katılarak vatandaşların sıkıntılarını yerinde dinledi. Örten İnşaatle sözleşme yapan vatandaşlara 16 yıl içerisinde kira bedelinin dahi ödenmediği gün yüzüne çıktı. 16 yıldır büyük sıkıntılar çektiklerini dile getiren 102 hissedar vatandaş, “ Biz arsamızı bir daire karşılığında müteahhitlere sözleşme karşılığında verdik. Bu güne kadar verilen hiçbir söz tutulmadı. Evimizden çıktıktan sonra söz verilen kira bedelleri de 16 yıldır ödenmedi. Artık psikolojimiz bozuldu. Elimizde ne var yok harcadık. Bizler şehri yönetenlere buradan çağrıda bulunuyoruz. Binalar yapıldı, yapılan binalar tapusuz bir şekilde başlarına satılmış. 16 yıldır çile çeken biz vatandaşların sesini duysunlar ve mağduriyetimizi gidersinler.”dediler.

Mağdur vatandaşların daveti üzerine eylemin yapıldığı yere giden Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve grup başkan vekili Kazım Yücel’de yaşanan mağduriyeti tek tek dinledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Yücel, “ Vatandaşlar 16 yıl önce müteahhitlerle bir sözleşme yaparak arsalarını vermişler. Yapılan sözleşmede çokta sağlam bir sözleşme değil. Burada büyük bir mağduriyet söz konusu. Bu mağduriyeti Vali Şehmus Günaydın ve ilgili belediye başkanının devreye girerek çözmesi gerekiyor.”dedi.

Editör: Haber Merkezi