17 Aralık 2016’da Talas ilçesi yolu, Erciyes Üniversitesi kavşağında çarşı iznine çıkan Komando Tugayı askerlerinin bulunduğu özel halk otobüsüne düzenlenen canlı bomba saldırısında 15 asker şehit olurken 54 asker de yaralanmıştı. Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği tarafından anma töreni gerçekleştirildi. Şehit Komandolar Durağında düzenlenen anma programına; Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Adnan İncetoprak, Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Erciyes Üniversitesi Rektörü Mustafa Çalış, protokol üyeleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

İstiklal Marşının ardından saldırıda yararlanan gazi Mustafa Uçar, bir konuşma yaptı. Şehit arkadaşlarını rahmetle andığını belirten Uçar, kendisinin de tedavisinin devam ettiğini anlattı.  Şehitler ve Gaziler Dernek Başkanı Ali Yavuz da, “17 Aralık 2016’da komando tugayında görevli yapan askerlerimizin bindiği halk otobüsüne düzenlenen canlı bomba eyleminde 15 kahramanımız şehit olmuş, 54 kahramanımız ise yaralanmıştı. Kayseri’de meydana gelen bu hain olayın üzerinden tam 5 yıl geçti. Bizler burada vatanımız için kanlarını akıtan kahramanlarımızı anmak için toplandık. Hain saldırının davası Kayseri’de hala devam etmekte bizlerde bu süreci yakından takip ediyoruz” diye konuştu.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ise, “Bizler bütün şehitlerimizin emaneti olan ailelerimizin her zaman yanındayız. Onların bizlere söyleyeceği her şey bizler için bir emirdir. Bizler onlar için varız. Ayrıca gazilerimizindi her zaman yanındayız. Bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum gazilerimize de huzurlu bir hayat diliyorum” ifadelerini kullandı. Anma programı, Kuran-ı Kerim tilaveti ve edilen duanın ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi