Cumhuriyet Meydanı’nın Tören Alanı’nda yapılan etkinlikte, İl Müdürlüğünün Atatürk Heykeli önüne çelenk bırakmasından sonra bir dakikalık saygı duruşunun ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törene başlandı. Kayseri İl Gençlik ve Spor Müdürü Ali İhsan Kabakcı, törende konuşma yaparak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın önemine değindi ve gençlerin geleceğin liderleri olacağının altına çizdi.

Kabakcı, “Bir yıldan beri devam eden pandemiden dolayı buruk bir 19 Mayıs geçiriyoruz. Bizler Bakanlık ve Müdürlüğümüz olarak hem dijital platformlarda hem de maske-mesafe-temizlik kurallarına riayet ederek programlar yapıyoruz. Gençlik merkezlerimizde, spor sahalarımızda mesafe kurallarına uygun spor dallarında organizasyonlar yapıyoruz. Sporun Kayseri’nin her yerinde yapılabileceğini göstermek ve ilimizi tanıtmak adına bir video hazırladık. Bu çalışma Türkiye çapında da ses getirdi. Biz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bayramımızı coşkuyla kutlamaya devam ettik ve devam ediyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!” diye konuştu.

Konuşmaların ardından CHP Kayseri İl Örgütü ve Eğitim-İş Sendikası Kayseri Şubesi’nden gelen katılımcılar, Atatürk Heykeli’nin önüne çelenk bıraktı. Katılımcılar, el çarpıştırarak coşkuyla Gençlik Marşı’nı söyledi.(BGC)

Editör: Haber Merkezi