Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Arıkan, konuşmacı olarak katıldığı Küçük Millet Meclisi'nde 28 Şubat postmodern darbesini anlattı.

Konuşmasına AK Partinin kuruluşunun 28 postmodern darbenin bir sonucu olduğuna değinerek başlayan Başkan adayı Arıkan, “Bu gün İzmir Marşı’nın 10. Yıl marşının söylenmesini 28 Şubat destekçisi olarak görenlerin ve tepki gösterenlerin, meydanlardaki söyleminin neye dayandığını hatırlatmak istedim. O dönemin Genel Kurmay Başkanlarından Hüseyin Kıvrıkoğlu, 28 Şubat 1000 yıl sürecek demişti. Ne garip değil mi? Bu gün meydanlardaki söylem sanki 28 Şubat’ın devam ettiğini göstermiyor mu?

Numan Kurtulmuş 28 Şubatla ilgili ne diyor ? "Nasıl 12 Eylül olmasaydı Anavatan Partisi kurulamaz idiyse, 28 Şubat olmasaydı da Adalet ve Kalkınma Partisi kurulamazdı" dedi. 28 Şubatta doğanların da doğum günü kutlu olsun” dedi.

Konuşmasında AK Parti Genel Başkan Yardımcı Hamza Dağ’ın "AK Partili de olsa MHP’li de olsa bir belediye başkanının, fotoğrafları, sloganları kullanarak belediye bütçesinden reklam yapması kul hakkıdır" sözleriyle Yerel seçim çalışmalarında Belediye Başkanlarının haksızlık yaptığına dikkat çeken Mahmut Arıkan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

“Aylardır şehri görüyorsunuz. Buradan Memduh beye sesleniyorum. Bak, Genel Başkan Yardımcınız kul hakkı diyor. Memduh bey, fe eyne tezhebun. Sizinle şimdi bir kısım rakamlar paylaşacağım, kıskananlar çatlasın. Kasım ayı işsizlik oranları açıklandı. %12,3, 3 milyon 981 bin kişi işsiz. Bu rakam İŞKUR’a gidip, ben işsizim diyenlerin sayısı. Kayıt dışı olanlar da dikkate alındığında bu rakamın 5 milyonu aştığı uzmanlarca dile getiriliyor. Tarım dışı işsizlik oranı %14,3, Genç nüfusta (15-24 yaş) işsizlik oranı %23,6Her 4 gençten 1 tanesi işsiz.

Babalarımız dedelerimiz bize tüp kuyruklarını, yağ kuyruklarını anlatırdı, bizim de torunlarımıza anlatacağımız varlık kuyrukları oluştu. Ne güzel değil mi, kulağa ne kadar hoş geliyor, varlık kuyruğu.

Ne diyordu sayın cumhurbaşkanımız gökten ne yağdı da yer kabul etmedi. Varlık kuyruğu. Buna da eyvallah. Devlet tütün mü alır satar dediler, tütün çiftçisini bitirdiler, devlet şeker mi alır satar dediler şeker çiftçisini bitirdiler, şimdi domates, biber satan bir devlet haline geldik”

Editör: Haber Merkezi