Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin, 29 yıl önce Ermenistan Ordusu tarafından Azerbaycan'ın Hocalı kentinde şehit edilen 613 vatandaşı andı. Dünyanın hala bu katliamı görmezden geldiğini belirten Başkan Önder Narin, "Katliamın üzerinden 29 yıl geçmesine rağmen hala acılar dün gibi taze. Uluslararası kamuoyunun da buna sessiz kalmaması ve bu soykırımın hesabının Ermenistan'dan sorulması gerekir" dedi.

Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin, Hocalı katliamının 29'uncu yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Narin, "Dünyanın gözü önünde yaşanan katliamın yaraları hala taze. O gün yaşanan acıları kalbimizin en derinlerinde hissediyoruz" dedi.

Başkan Narin, " Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla Azerbaycan'a karşı toprak iddiasında bulunmaya başlayan ve saldırıya geçen Ermeniler, 1991'in son günlerinde Hocalı'yı ele geçirmek istediler.Saldırılarını o günlerde yoğunlaştıran Ermenistan ordusu, işgalle yetinmedi ve Hocalı'da savunmasız durumdaki 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 63'ü çocuk 613 Azerbaycan vatandaşını şehit etti. 613 Türkü katleden Ermenistan, 487 kişiyi de ağır yaraladı. Yine bu işgal güçleri Bin 275 kişiyi de esir aldı. Üzerinden 29 yıl geçmesine rağmen de 150 esirden de herhangi bir haber vermedi kamuoyuna. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala da bu kayıpların akibeti ile ilgili bir bilgi de ulaşmadı. Biz Yeniden Refah Partisi olarak uluslararası kamuoyuna sesleniyoruz. Hocalı katliamının üzerini kapatmaya devam etmeyin. Savaş suçları, yürürlükte bulunan Uluslararası Ceza Mahkemesi Statüsü’nün 8. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre Ermenistan işgal güçleri 613 sivil vatandaşı katlederek açık ve net bir şekilde savaş suçu işlemiştir. Bu suçun da bugüne kadar hesabını vermemiştir. Uluslararası kamuoyunun harekete geçerek Ermenistan'dan işlediği bu savaş suçundan hesabını sorması gerekir" dedi.

BİR NEBZE OLSUN İÇİMİZ RAHATLADI

Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin, "Savaş suçu işleyen Ermenistan 2020 yılında da yine rahat durmadı ve sivillere yönelik saldırılar başlattı. Sonrasında da Azerbaycan Hükümeti bu saldırılara misli ile karşılık verdi ve Ermenistan karşısında çok büyük bir zafer kazandı. Karabağ'daki işgal edilen büyük orandaki topraklarını da 10 Kasım2020 tarihinde yapılan Karabağ Antlaşması ile tescillemiş oldu. Hocalı katliamının acısını bu dindirmese de içimizi bir nebze olsun rahatlattı. Bir kez daha Hocalı'daki insanlık dışı katliamda hayatını kaybeden Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, can Azerbaycan halkına en samimi başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz ve hayatını kaybedenlerin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu vesileyle, yaklaşık 1 milyon Azerbaycanlıya eve dönüş yolunu açan Karabağ Savaşında da hayatını kaybeden şehitleri bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum" ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi