Kocasinan Belediyesi, Erkilet'ten başlayıp; Akin, Hasanarpa ve Kızık mahallelerine ulaşım sağlayan Boztepe Mahallesi Mahmut Şahin Caddesi’nde yol yapım ve çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmaları büyük bir titizlikle kontrol eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ‘Yol medeniyettir’ anlayışıyla yolları daha geniş ve daha konforlu hale getirdiklerini söyledi.

Kocasinan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Sancaktepe ile Boztepe Mahallelerinin yoğun olarak kullandığı ve Akin, Hasanarpa ile Kızık Mahallerine ulaşım sağlayan yolu, alt yapısıyla birlikte yeniliyor. Uzunluğu 400 metre, genişliği ise 14 metre olan 1.etap yola, 3 bin ton kaba dolgu, 2 bin 400 ton temel malzeme ile bin 200 ton asfalt serimi gerçekleştirildi. Ayrıca yol boyunca 800 metre yaya yolu ve 2 bin metrekare kilitli parke çalışması hedefleniyor. Yolun çalışmalarını inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’da ulaşımın kalitesini, konforunu ve güvenliğini artırarak, yüksek standartlarda yol ve kaldırımları hizmete sunmak için çalıştıklarını söyledi. Başkan Çolakbayrakdar, “Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu doğrultuda Fen İşleri Müdürlüğü’müz, ilçemizin dört bir köşesinde çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda Boztepe Mahallemizde yenilediğimiz yol, Erkilet'ten başlayarak; Akin, Hasanarpave Kızık mahallelerimize giden güzergahlardan birisi olmakla birlikte, Boztepe ve Sancaktepe Mahalle sakinlerimizin de yoğun olarak kullandığı bir yoldur. Yapmış olduğumuz asfalt çalışmaları bu güzergahta etap etap devam edecek. 1.etapta başladığımız asfalt çalışmasını tamamladık ve çevre düzenlemesini de hızlı bir şekilde yapıyoruz. Etaplar halinde Akin Mahallesi’ne kadar uzanan bu yolun yenilenmesiyle daha konforlu ulaşım imkanı sunmuş olacağız. Program dahilinde tüm mahallelerimizde değişim, dönüşüm çalışmaları devam edecek. Amacımız, Kocasinan sakinlerimize yakışır bir ilçe hazırlamak ve vatandaşlarımızın daha mutlu daha huzurlu bir şekilde yaşamalarını sağlayacak her türlü konforu onların hizmetine sunmak içindir. Yapılan çalışmaların şehrimiz ve ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Yaptığı incelemeler esnasında mahalle sakinleriyle de yakından ilgilenen Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşlarla sohbet etti. Mahalle sakinleri ise yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür ederek, memnuniyetlerini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi