Kayseri Emniyeti’nin 5 ay süren gizli operasyonu sonucu devletin gizli kalması gereken bilgilerini TBMM'ye siber saldırı gerçekleştirerek ifşa eden, Cumhurbaşkanı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bir çok üst düzey devlet adamını hedef alan ve WhatsApp’da Yurtta Sulh Konseyi gurubunu oluşturan 10 kişi göz atına alındı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından TBMM'ye siber saldırı gerçekleştirerek devletin gizli kalması gereken bilgilerini ifşa eden ve Bakan, Milletvekillerine ait TBMM kurumsal e-posta adreslerini ve sosyal medya hesaplarını ele geçirerek kişisel bilgilerini ifşa eden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve TBMM milletvekillerine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek ve birçok üst düzey bürokrat ve devlet adamına kendilerini gizleyerek tehdit, hakaret içerikli ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılayıcı paylaşımlar yapan, WhatsApp programında “Yurtta Sulh Konseyi” isimli grup oluşturarak ve grup yöneticisi Albay isimli şahsın, darbe girişimi sonrası yakalanan FETÖ mensuplarının serbest bırakılması aksi halde tekrar darbe girişiminin başlayacağı konusunda mesaj yayınlayan Fuat Avni gibi suç örgütü olan hacker grubuna yönelik bizzat Kayseri Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Murat tarafından 5 aydır yürütülen gizli soruşturmada Kayseri merkezli, İstanbul, İzmir, Bursa, Çankırı, Aksaray ve Hatay illerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğünde kurulan özel ekibin gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda Y.Y., Ç.E., Y.E., A.Y., M.C., A.C.Ö., Y.Y., A.Ç., S.C.Y. ve O.D. gözaltına alındı. Bir şahsın yakalanma çalışmaları ise hala devam ediyor.


Editör: Haber Merkezi