Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partililere hitaplarının ardından bir geçiş töreni düzenlendi.

İşte AK Parti’ye Geçen Belediye Başkanları

Gaziantep - Araban - Hasan Doğru - (CHP’den)

Yalova - Altınova - Tavşanlı - Mücahit Kaçar - (SP’den)

Elazığ - Arıcak - Erimli - Cihan Yılmaz - (DP’den)

Elazığ - Arıcak - Bükardı - Hüseyin Açmaz - (Bağımsızdan)

Muş - Yeşilova - İlhan Çiftçi - (İP’ten)

Muş - Serinova - Engin Atılgan - (SP’den)

Muş - Kızılağaç - Burhan Öğüt - (SP’den)

Muş - Kırköy - Nihat Dizman - (İP’den)

“BELEDİYECİLİK BİZDEN SORULUR”

AK Parti’ye geçiş sürecinin başında olan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise yaptığı konuşmada, “Sayın Cumhurbaşkanımız’ın da çok iyi bildiği gibi belediyecilik bizden sorulur. AK Belediyeler bu memlekette yıllarca hizmet üzerine hizmet yaparak destanlar yazdılar. Bugün de aynı şekilde ve aynı hızla milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Başkaları yalanlarla, algılarla uğraşsınlar. Biz gerçeklerle insanımıza hizmet edip dua almanın peşinde olmaya devam ediyoruz. Bu gerçekliğin farkında olarak aramıza katılan bu genç kardeşlerimize ailemize kattıkları güçten dolayı bir kez daha hoş geldiniz diyorum.” dedi.

BÜYÜK TEŞEKKÜR TAŞKİLATA

Seçim zamanı dile gelen olumsuz söylemlere rağmen belediye başkanlarını AK Parti’ye davet eden il ve ilçe başkanlarına da ayrıca teşekkür eden Özhaseki, “Bir küçük teşekkürüm de aslında büyük teşekkür demek lazım il ve ilçe başkanlarımıza. Teşkilatımızın en fedakar insanları, Allah razı olsun onlardan. Gece gündüz gayret edip uğraşıyorlar. Geçmişte olan biten ne varsa geride bırakarak, belki seçim döneminde söylenmiş olan ufak tefek olumsuzlukları göz ardı ederek ailemizin büyümesi ve geleceğe hep birlikte odaklanmak adına belediye başkanlarımızı ailemize davet ettiler. Gönüllerini açtılar, İl başkanlarımıza da ilçe başkanlarımıza da tekrardan teşekkür ediliyorum.” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “MANTI, MANTI”

Geçiş esnasında Özhaseki’nin “Sayın Cumhurbaşkanım arkadaşlarımıza bir söz verdik inşallah bu pandemi süreci bittikten sonra burada sizlerle bir çay içelim diye, sizin de sözümüzü boşa çıkarmayacağınıza inanıyorum.” sözleri üzeri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Öyle çayla geçiştirme işi, mantı mantı. Kayserilisin ya hani...” demesiyle salonda keyifli anlar yaşandı.

DAMAT - KAYINPEDER SEÇİMLERDE YARIŞTI, ŞİMDİ BARIŞTI

Geçiş töreni esnasında ayrıca Muş’un Serinova Belediye Başkanı Engin Atılgan’ın seçimlerde AK Parti’den aday gösterilen kayınpederi ile yarışması da dikkatleri çekti. Özhaseki’nin, “Engin Başkanımız’ın kayınpederini seçimlerde aday göstermiştik. Engin Bey’in hanımı da babasıyla eşi arasında kalmış. Şimdi Başkanımız AK Parti’ye geçince kayınpederi ile de barıştılar. Çok şükür, şimdi orada herkes çok mutlu.” sözleri salondakileri gülümsetti.

Editör: Haber Merkezi