Dünya şefleri 28 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde yarışacak. Türkiye’yi de Kayserili Gökhan Gümüş D’CEFF STEAK HAUSE ana sponsorluğunda temsil edecek. Şef Gümüş, kentin meşhur tatları olan mantı ve Kayseri tavasını da ünlü şeflere tanıtacak.Şefler arası dünya Şampiyonası Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilecek.
Şampiyonaya katılanlar kendi ülkelerinin tatlarını tanıtıp, yarışmada derece elde etmeye çalışacak.
28 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılacak olan yarışmaya ise Türkiye’yi temsilen Kayseri Şef Gökhan Gümüş, ekibiyle birlikte katılacak.

Dünyanın en ünlü şeflerinin yarışacağı şampiyonada Gökhan Gümüş, Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait tatlara yer verecek.
D’ceff steak hause sponsorluğunda yarışmaya katılan şef Gümüş, Kayseri’nin yöresel tatlarına da yer verecek. ABD’de kurulacak olan standa mantı ile meşhur Kayseri Tavası’nı da sergileyecek. Gökhan Gümüş, Amerika Birleşik Devletleri’nde 4 senenin karşılığını da almak istiyor. Gümüş, “Amacımız Türk yemeklerini Türk lezzetlerini dünya gurmelerine sunmak.Unutulan lezzetlerimizi gün yüzüne çıkartmak. Türk lezzetlerini orada gurmelere sunarken bölgesel yemeklerimizi yapacağız.Burada tabi ki Kayserili olarak kendi bölgemdeki lezzetleri; ilk başta mantımızı, fırın ağzı dediğimiz yemeklerimizi sunacağız” dedi.

Ünlü Şef Gümüş, dünya şampiyonasına neden kendisinin katıldığı yönündeki soruya ise “Dört senedir emek veriyorum 4 senedir yarışıyorum bu şampiyonaya katılmak için. En son İtalya da yarıştım birincilik derecesini aldım ve Türk mutfağını Amerika da sunmak için 4 senenin emeği olarak işletmecimiz Duriye Hanımla birlikte orada olacağız. İnşallah hedefimiz birinci olmak. Kendi kültürümle birinci olmak Kayseri yemekleriyle birinci olmak beni daha da mutlu edecek.” Diye yanıt verdi
Gökhan Gümüş’ün en büyük destekçisi ise Kayserili işletmeci Duriye Küçük... Küçük, “DURİYE Amacımız Türk yemeklerini dünyaya tanıtmak. Dünyanın büyük şefleri gurmeler büyük işletmeler katılacak bu yarışmaya.Onlara şefimle birlikte kendi ülkemizin yemeklerini Türk yemeklerini Türkiyeyi tanıtmak istiyoruz. Amerikaya gideceğiz ülkemizi başarıyla temsil edeceğimizi düşünüyorum.” Şeklinde konuştu
Dünya Aşçılar Federasyonu’nun 19-23 Ekim 2013 tarihleri arasında düzenlediği ve 2013’ün şefinin belirlendiği yarışmada 57 ülkeyi geride bırakan Kayserili Gökhan Gümüş, dünya şampiyonu olmuştu.
Şefler arası dünya Şampiyonası ise 28 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi